ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για να μην παραδοθούν τα λιμάνια στα μονοπώλια με σκοπό την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς, 2.12.2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική παράδοσης των λιμανιών στα μονοπώλια και με σκοπό να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο, τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας, προχωρά:
 ->  στην παραχώρηση της λιμενικής ζώνης (δυτικό τμήμα Προβλήτα ΙΙΙ) στην COSCO
 -> ταυτόχρονα μέσο του ΟΛΠ προσφέρει στην COSCO την κατάργηση του «εγγυημένου τιμήματος» που προβλέπεται στη «Σύμβαση Παραχώρησης» του Προβλήτα ΙΙ.
          Αυτά σημαίνουν ότι ενισχύει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τον μονοπωλιακό όμιλο COSCO. Ικανοποιεί τις αξιώσεις των μονοπωλίων, τις ανάγκες του κεφαλαίου συνολικά, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις (Προβλήτα ΙΙΙ), εξασφαλίζοντας γρήγορη και σίγουρη κερδοφορία με την παράδοση τομέων κρατικής ιδιοκτησίας.
          Αυτή η εξέλιξη επιταχύνει και ενισχύει την ολοκληρωτική παράδοση του ΟΛΠ στα μονοπώλια όπως έχει προγραμματιστεί και εξαγγελθεί, όπως αξιώνουν το κεφάλαιο και η Ε.Ε. Διαμορφώνεται έτσι ένα περιβάλλον μέγιστης εκμετάλλευσης και κερδοφορίας με εργαζόμενους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, ΣΣΕ και συνδικαλιστική οργάνωση.
         
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και τη θύελλα των μέτρων που τρέχουν κατεδαφίζοντας εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις, την εφαρμογή των ΣΣΕ στο χώρο με το πετσόκομμά της, απαιτείται οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων στα λιμάνια προκειμένου να ξεσηκωθεί κύμα αντίδρασης και αντεπίθεσης.
            Τεράστιες είναι οι ευθύνες των άλλων παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΝΕΚ) και δήθεν Ανεξάρτητων. Από τον Ιούλη και πάλι από Σεπτέμβρη καταγγείλαμε την όλη εξέλιξη. Ζητήσαμε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις κλιμάκωσης. Όμως δεν πήραν κανένα μέτρο.
          Ζητάμε άμεσα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σωματείων σε όλα τα λιμάνια να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Να προχωρήσουμε σε κλιμακούμενους αγώνες, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα λιμάνια. ΤΩΡΑ, πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα!
            Καλούμε κάθε συνάδελφο να ενεργοποιηθεί. Να κάνει δική του υπόθεση την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης. Να αποκρούσουμε την επίθεση. Με πλαίσιο που συγκρούεται με τα μονοπώλια και τις επιλογές τους. Που θα έχει αφετηρία την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα και που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.

             Διεκδικούμε:
· Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ στο κινέζικο μονοπώλιο
· Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις - παραχωρήσεις, στην παράδοση των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια
· Όχι στις απολύσεις - διαθεσιμότητες. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ
· Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα, ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην υγεία, στην πρόνοια, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία.
· Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική του «νόμου και της τάξης», την πολιτική που θέλει να βάλει στο γύψο τους εργατικούς αγώνες για να περνά ακέραια η αντεργατική θύελλα

Δ.Ε. Λιμανιών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου