ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σήμερα η εκδήλωση από Συνδικάτα Αττικής για τα εργατικά ατυχήματα

Εκδήλωση διοργανώνουν τα Συνδικάτα Αττικής σήμερα 22 Ιουνίου στις 6.30 το απόγευμα με θέμα «Τα εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες στους κλάδους της βιομηχανίας. Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων». Η εκδήλωση θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42-46, ΗΣΑΠ Βικτώρια).
Την εκδήλωση διοργανώνουν τα συνδικάτα Γάλακτος, τροφίμων, ποτών, Ελαιουργοσαπωνοποιών, Ενέργειας, Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος, Λιθογράφων, Μετάλλου και Ναυπηγικής βιομηχανίας, Πρακτορείων Εφημερίδων, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Χαρτεργατών και Χημικής Βιομηχανίας.
Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους της βιομηχανίας. Εργάτες τραυματίζονται καθημερινά, άλλοι σακατεύονται, άλλοι πεθαίνουν θυσιαζόμενοι στο βωμό του κέρδους. Το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μάη, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους, ήταν το πιο σοβαρό από τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα, «μικρά» ή «μεγάλα» συμβαίνουν κάθε μέρα στις βιομηχανίες της Αττικής. Πρόκειται για ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο αρχείο.