ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Απαντούν αγωνιστικά στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης

 Σε συλλαλητήριο καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής - τις μέρες που η κυβέρνηση θα οργανώσει ένα ακόμα «αναπτυξιακό» συνέδριο, τη φορά αυτή στον Πειραιά - αλλά και προβολής αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων καλούν σωματεία του Πειραιά, με κοινή ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν:

«Είναι πρόκληση η πρόσκληση της κυβέρνησης να καταθέσουν τα σωματεία τα αιτήματά τους για να παρθούν υπόψη. Μας κοροϊδεύουν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), τη Χρυσή Αυγή, απέρριψαν τα αιτήματα που καταθέσαμε για τις ΣΣΕ πάνω από 513 εργατικά συνδικάτα στη Βουλή (...) Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και για τα κόμματα που κυβερνούσαν πριν, δε χωρούν στην πολιτική τους οι σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες (...) Από κοντά Περιφέρεια και δημοτικές αρχές, που υλοποιούν τη γραμμή της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, χτυπώντας από τη μεριά τους το λαϊκό εισόδημα και την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

(...) Τα δικαιώματά μας θα τα κατακτήσουμε με την πάλη μας, όπως συνέβαινε πάντα (...) Διεκδικούμε:


  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Να φύγουν τα καζάνια του θανάτου από Πέραμα, Δραπετσώνα. Αμεσα οι χώροι, όπως και αυτός των Λιπασμάτων, να απαλλοτριωθούν και να αξιοποιηθούν για τις λαϊκές ανάγκες».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας (Παράρτημα Πειραιά), Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής (Παράρτημα Πειραιά), Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας - Νήσων Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (Παράρτημα Πειραιά).