ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝ ΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΣΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΣΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΠ.  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΛΑΣΤΙΧΟ.

Συνάδελφοι,

Η “COSCO αυξάνει την επιθετικότητα απέναντι στους εργαζομένους σε όλο το λιμάνι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και μορφής απασχόλησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές κάνουν τη βρώμικη δουλειά  με όλους τους τρόπους.

Αφού «διαπραγματεύονταν»  ενάμιση χρόνο με τη εργοδοσία, αφού «εξάντλησαν κάθε νόμιμο μέτρο», αφού έβαλαν φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των λιμενεργατών το προηγούμενο καλοκαίρι για υπογραφή ΣΣΕ μαζί με τους συναδέλφους της ΣΕΠ-Dport, φέρνουν ένα κατάπτυστο σχέδιο ΣΣΕ που προωθεί η “COSCO” σε συνεργασία με  το ΔΣ του Σωματείου “’Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ”  μεταξύ άλλων προβλέπει:

§  Μείωση του βασικού ημερομίσθιου κατά  5,63 ευρώ!   

§  Μείωση της εργατικής πόστας (ομάδας εργασίας) από 6 σε 5 άτομα.

§  Κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου, του 5θήμερου.

§  Κατάργηση της απόδοσης επί του ημερομισθίου κι αντικατάσταση με ένα βασικό επίδομα  με αποτέλεσμα τη μείωση των αποδοχών

§  Κτύπημα στο χρονοεπίδομα με σημαντική μείωση των αποδοχών

§  Εντατικοποίηση της εργασίας με αύξηση του  τονάζ ανά εργαζόμενο

§  Κατάργηση στη πράξη των ΒΑΕ αφού το επικυρώνεται στη πράξη μέσω της ΣΣΕ το 8ώρο σε μια βαριά κι ανθυγιεινή εργασία

§  Επιβεβαιώνουν τη πρόθεση της “COSCO” να μειώσει τους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα αφού ορίζουν ως ελάχιστο τον αριθμό των λιμεργατών στους 160, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα την απασχόληση εργαζόμενων με κουρεμένα εργασιακά δικαιώματα και χωρίς ΣΣΕ μέσω εργολαβικών εταιριών.

§  Το μοντέλο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ γενικεύεται σε όλο το λιμάνι δημιουργώντας νέο εργασιακό μεσαίωνα για τη νέα γενιά λιμενεργατών. Ήδη νέος εργολάβος βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες στη κρουαζιέρα. Μάλιστα έχει φτιάξει και το δικό του εργοδοτικό «σωματείο», γνωστή πλέον τακτική που έχει γενικεύσει η εργοδοσία της “COSCO” σε όλο το λιμάνι.

§  3ετή ισχύ της ΣΣΕ ώστε να διασφαλίζονται πλήρως τα  επιχειρηματικά κέρδη της “COSCO” την ίδια στιγμή που οι νόμοι των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πλήττουν το λαϊκό εισόδημα μέσω φορομπηχτικών μέτρων.

Το  σχέδιο της ΣΣΕ που φέρνει το ΔΣ του Σωματείου αποτελεί συνέχεια του Γενικού Κανονισμού Εργασίας που αποδέχτηκε σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του ΟΛΠ , ΕΤΧ και ΕΜΥ. Ένας κανονισμός που έθετε τις βάσεις για να πληγούν κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων του ΟΛΠ.

Συνάδελφοι καμιά υποχώρηση. Να πάρουν πίσω το κατάπτυστο σχέδιο ΣΣΕ. Δεν παζαρεύουμε τα δικά μας δικαιώματα, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τις κατακτήσεις του λιμενεργατικού κινήματος. Θέτουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες κι όχι τα κέρδη της εργοδοσίας.

Καλούμε κάθε  τίμιο λιμενεργάτη να γυρίσει τη πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ και να παλέψει  για :

§  Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις

§  Μια ΣΣΕ για όλους τους λιμενεργάτες. Καμιά διάκριση σε παλιούς και νέους.

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους λιμενεργάτες σε όλα τα λιμάνια της χώρας με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

§  Καμιά αλλαγή στη σύνθεση της πόστας. Διασφάλιση της Υγιεινής και Ασφάλειας. Να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς στις οικογένειες μας.

§  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, ΕΣΣΕ στα 751 ευρώ.

§  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων που έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

§  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Το ΔΣ του Σωματείου «Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ» αποδεικνύει το ρόλο του  καθημερινά στο λιμάνι. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, να δημιουργήσουμε το δικό μας πόλο αντίστασης ενάντια στα κοινά σχέδια της “COSCO” και της πλειοψηφίας στο σωματείο.

Καμιά υποχώρηση από τις κατακτήσεις μας. Οι αλλαγές που φέρνει τον τελευταίο χρόνο η “COSCO” ετοιμάζουν νέο εργασιακό μεσαίωνα για εμάς αλλά και τη νέα βάρδια εργατών  που θα απασχολούνται στο λιμάνι. Ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους η “COSCO”, οι εργολάβοι και οι αυλικοί τους συνδικαλιστές. Οι νέες εργασιακές σχέσεις  που προωθεί η εργοδοσία στο λιμάνι είναι το επόμενο βήμα στη κλιμάκωση της επιθετικότητας της “COSCO”. 

Αποτελεί μονόδρομο η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στον  ΟΛΠ  ΑΕ, που θα οργανώνει, θα υπερασπίζει τα συμφέροντα όλων των εργατοϋπαλλήλων στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Πειραιάς 11.06.2019