ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

 
ΟΛΟΙ στην  ΑΠΕΡΓΙΑ. ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ το ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη ΤΡΙΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 π.μ. στη πλατεία ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ στο ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό  νομοσχέδιο  που θέτει στο στόχαστρο τη κοινωνική ασφάλιση. Δεν αφορά μόνο τις συντάξεις αλλά τη ίδια τη ζωή μας. Συνολικά επιδιώκουν το κτύπημα σε κατακτήσεις που αφορούν  την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Το απαράδεκτο ν/σ, ως συνέχεια και συμπλήρωμα του ν. Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), που ανοίγει το δρόμο για τους “τρεις πυλώνες”,   ουσιαστικά στρώνει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Έχουμε πείρα στη χώρα μας για την ιδιωτική ασφάλιση, δεν πολύ μακριά οι συνέπειες που ζήσαμε κι ζούμε ακόμη από τη χρεωκοπία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών (πχ Ασπις)

Με το νέο Νόμο προωθεί:

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!). Καμία εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Στα 67 να δουλεύουμε ακόμη στο πάνω στα container, μέσα στα καράβια και πάνω στα  μηχανήματα.

Κατάργηση των Επικουρικών Συντάξεων. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.

Οριστική κατάργηση της 13η και 14η σύνταξης που περικόπηκε με τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους του 2010 – 2012.

Στο στόχο μπαίνουν τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους. Την ίδια στιγμή οι COSCO-ΣΕΒ-DPORT-Κυβέρνηση, σε πλήρη συνεννόηση  εντείνουν την επίθεση στους συναδέλφους που εργάζονται στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ όσον αφορά την ένταξη στα ΒΑΕ. Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν για τη νέα βάρδια εργαζομένων στο υπόλοιπο λιμάνι.

Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%

Η λεγόμενη «εθνική σύνταξη» θα φθάνει στο ποσό των 345 ευρώ ενώ για επιπλέον ποσά σύνταξης θα υπολογίζονται με βάση την ανταποδοτικότητα. Η νέα βάρδια εργαζομένων ούτε κατά διάνοια δεν θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια = 9000 ένσημα. Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα κι επαγγελματικές ασθένειες, που οφείλονται από την εντατικοποίηση της εργασίας μέσα.  Πόσο θα  αντέξουμε 30 χρόνια υπό αυτές τις συνθήκες.

Κανένας λόγος δεν γίνεται για επιστροφή των κλεμμένων εισφορών μας, των γονιών και  των δικών μας. Αφορά το ποσό των 80 δις. Με το κούρεμα στα ταμεία την εποχή της κρίσης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.

Συνάδελφοι, την ώρα που η “COSCO” εντείνει την επιθετικότητα της στους εργατοϋπαλλήλους του ΟΛΠ,  οι πλειοψηφίες των Σωματείων στον ΟΛΠ καθώς και στην ΟΜΥΛΕ βάζουν πλάτη στην πολιτική της COSCO και της κυβέρνησης.

Διαπραγματεύονται εν κρύπτω, τη νέα ΣΣΕ, όταν έχουμε πείρα από τις «διαπραγματεύσεις» τους προηγούμενο διάστημα και τις επιπτώσεις τους στα δικά μας δικαιώματα. Η νέα ΣΣΕ που διαπραγματεύονται, χωρίς να ενημερώνουν ούτε ακόμη το νόμιμο εκπρόσωπο της ΔΕ στο Σωματείο, φαίνεται ακολουθεί τη πεπατημένη, θα είναι συνέχεια της προηγούμενης ΣΣΕ που επέφερε μειώσεις στις απολαβές, θα είναι συνέχεια του Κανονισμού Εργασίας που επέφερε καίρια κτυπήματα στα δικαιώματα μας, θα είναι συνέχεια της κατάργησης του επίκουρου.

Συνάδελφοι καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις  για να περάσουν στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι.

Όλοι στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 πμ

Δημοκρατική Ενότητα

Πειραιάς 13.02.2020