ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.comhttp://de-limanion.blogspot.gr/

 

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

 
Λίγες ώρες μετά την καταγγελία της Δημοκρατικής Ενότητας όσον αφορά τις εξελίξεις για την υπογραφή ΣΣΕ από το μονοπωλιακό όμιλος της “COSCO”, για τη στάση της πλειοψηφίας στην ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία ΕΤΧ-ΕΜΥ-Ένωση Λιμενεργατών και τις συνέπειες από την απώλεια κατακτήσεων το προηγούμενο διάστημα με τις πλάτες των εργατοπατέρων στην ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία, το νέο  εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας στην πλωτής δεξαμενής, στη ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνη Περάματος έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα κέρδη της “COSCO” είναι πάνω από τις ζωές των εργατών.
Το νέο εργατικό ατύχημα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς» ώρας. Είναι αποτέλεσμα όλων των αλλαγών του προηγούμενου διαστήματος, της  υπογραφής ΣΣΕ και Κανονισμού Εργασίας με χειρότερους όρους για τους εργατουπαλήλους, της αύξησης των ωρών απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, είναι συνέχεια της πολιτικής αφαίμαξης των εργατοϋπαλλήλων του ΟΛΠ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγώνα για τη διασφάλιση της Ασφάλειας και της Υγείας του συνόλου των εργαζομένων στο λιμάνι. Με όρους που θα διασφαλίζονται μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και κατακτήσεις που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες κι όχι στα κέρδη του κινεζικού μονοπωλίου. Για να μπορούμε να γυρνάμε στις οικογένειες μας σώοι και ασφαλείς, να κοιτάμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας.

 Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο μας
 

Πειραιάς 20.06.2020