ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

26 Νοέμβρη. ΟΛΟΙ στη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Υπεράσπιση της ΥΓΕΙΑΣ και των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας. Να ΝΕΚΡΩΣΕΙ το ΛΙΜΑΝΙ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ LOCK DOWN στα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ της Κυβέρνησης κι της “COSCO”

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

 

26 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ μας. Να ΝΕΚΡΩΣΕΙ το ΛΙΜΑΝΙ

ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ LOCK DOWN στα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ της Κυβέρνησης κι της “COSCOΝοέμβρη. ΟΛΟΙ στη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Υπεράσπιση της ΥΓΕΙΑΣ και των 

 

Συνάδελφοι,

Η  εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κι θανάτων συνανθρώπων μας, της διπλανής πόρτας, πολλών μέσα στις οικογένεις μας, επιβεβαιώνουν τις εγκληματικές ενέργειες της Κυβέρνησης της ΝΔ. Κι ενώ το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία έχουν κτυπήσει κόκκινο κι οι θάνατοι ξεπερνούν τους 100 ανά ημέρα, συνεχίζει η κυβέρνηση να μην παίρνει μέτρα που θα διασφαλίσουν πραγματικά την υγεία μας. Δεν προσλαμβάνει μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα αλλα μόλις πρόσφατα χρυσοπληρώνει  δύο μόλις κλινικές στη Θεσ/κη ενώ επιτάσσει του συνταξιούχους γιατρούς! Αντίστοιχα συνεχίζει να αρνείται να πάρει μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απαντώντας πως να γεννήσει λεωφορεία(!?) ενω αποδεδειγμένα αποτελούν βόμβες διασποράς.

Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους παραμένει εκρηκτική. Δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενώ αποκρύβονται τα πραγματικά περιστατικά. Στο λιμάνι του Πειραιά, με ευθύνη της “COSCO” –PCTDPORT συνεχίζουν να μην ενημερώνουν για τα πραγματικά νούμερα των κρουσμάτων στις προβλήτες  ενώ αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία λιμενεργατών κι εργατουπαλλήλων.

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το κυνήγι  για τη μάσκα ,τα ατέλειωτα ως εκνευριστικά ηχητικά μηνύματα όταν:

§  Στα μηχανήματα, μετά μόνο από πιέσεις των εργαζομένων κι εφόσον υπάρξει επιβεβαιώμενο κρούσμα που γίνει γνωστό,  τότε γίνονται απολυμάνσεις.

§  Πάνω στα καράβια, παύουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας, πόσο μάλλον με τα πληρώματα που ερχόμαστε σε επαφή.

§  Δεν πραγματοποιούνται τέστ για όλο το προσωπικό, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Δεν θέλει να χαλάσει η εικόνα του «καλού εργοδότη» .

§  Μέσα σε γραφεία  ή καμαράκια ελάχιστων τετραγωνικών εργάζονται 3 κι 4 άτομα. Εκεί φαίνεται δεν μεταδίδεται ο κορονοιός

Την ίδια στιγμή εν μέσω lock down κι της πρόσφατης προσπάθειας της Κυβέρνησης της ΝΔ να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις των εργαζομένων την απαγόρευση των συγκεντρώσεων ανώ των 4 ατόμων, η κυβέρνηση μόνο lock down δεν βάζει στο σχεδιασμό της για νέο κτύπημα στα δικαιώματα μας.

Ετοιμάζεται να φέρει ν/σ για τα εργασιακά που επιβάλλει νέους μεσαιωνικού τύπου όρους εργασίας κι ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα στην απεργία, ενώ θέλει τα σωματεία των εργατών να ελέγχονται από κυβέρνηση και εργοδοσία.

Μετά τον πτωχευτικό νόμο, με τον οποίο αρπάζουν τα δικά μας σπίτια κι εισοδήματα, μετά το νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις τώρα ετοιμάζονται να νομοθετήσουν:

§  Την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, να γενικεύσει τα 10ώρα κι το «διευθυντικό δικαίωμα» που σμπαραλιάζει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και τη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς.

§  Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω της κάθε “COSCO”.

§  To καθορισμό προσωπικού ασφάλειας, που για τα λιμάνια θα ξεπερνά ακόμη και τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης της βάρδιας!

§  Τον ορισμό της  περιφρούρησης των απεργιών κι των αγώνων μας  ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά παράνομη την ίδια την απεργία.

Είνα βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με νόμους και διατάγματα μπορούν να σταματήσουν το δικαιώμα μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις.

Μέσα σε αυτόν τον αντεργατικό πυρετώδη σχεδιασμό της Κυβέρνησης η συνδικαλιστική πλειοψηφία σε ΟΜΥΛΕ  κι σωματεία ΕΤΧ κι ΕΜΥ  βάζουν πλάτη ωστε να περάσουν τα μέτρα. Επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά το ρόλο τους ως τσιράκια της εργοδοσίας.

Φθάνουν μάλιστα στο σημείο επικαλούνται την ΓΣΕΕ για να κρύψουν την συνενοχή τους στο έγκλημα. Ποιον κοροιδεύουν οι κύριοι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ; Δεν έχουν αυτοί τη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ; Δεν συμμετέχει συνάδελφος μας στη Διοίκηση της ΓΣΣΕ;

 Φθάνει ΠΙΑ. Είναι επικίνδυνοι κι προκλητικοί. Παίζουν με το νοημοσύνη μας.

Όλοι τους έχουν βουτήξει μέχρι το κεφάλι στο βάζο με το μέλι κι δεν μπορούν να ξεκολήσουν απο το πλευρό της “COSCO

Η ίδια η πραγματικότητα απαιτεί σήμερα δράση για την υπεράσπιστη της ζωής της δικής μας κι των οικογενειών μας, των δικών μας δικαιωμάτων.

Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας. Ξεπερνάμε τις πλειοψηφίες στα σωματεία που έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο μας. Μπορούν να συνεχίσουν να συναγελάζονται με την εργοδοσία, μακρυά από τους εργατουπαλλήλους του ΟΛΠ.

Απεργούμε μαζικά, μαχητικά , παλεύουμε για την αξιοπρέπει και την υγεία τη δική μας και των οικογένειων μας. Συμμετέχουμε μαζί με τους συναδέλφους λιμεργάτες στις προβλήτες στη μάχη της απεργίας. Κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση τη πάλης μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΜΑΖΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ