ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

«Στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Μάρτη, το ΠΑΜΕ αναδείχτηκε σε δεύτερη δύναμη. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη, τη σταθερότητα και τη δυναμική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Αυτό εκφράστηκε και στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ σε συνθήκες που για μια ακόμα φορά επικράτησε η νοθεία, η αλλοίωση των συσχετισμών, η συναλλαγή, η εξαγορά, ο πλήρης εκφυλισμός των συλλογικών διαδικασιών που είναι ξένες στην εργατική τάξη, βρίσκονται μακριά από τις έγνοιες και τους καημούς των χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων.
Τα δύσκολα είναι μπροστά μας! Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κορύφωση της επίθεσης στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και στη συνέχεια το νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά, στους μισθούς, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τη φορολογία, τα "κόκκινα" δάνεια κλπ.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να προκαλέσει ισχυρά εμπόδια και ανατροπή της επίθεσης, να βάλει πλώρη για αποκατάσταση των απωλειών που έχει δεχτεί η εργατική - λαϊκή οικογένεια καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, η οργάνωση στα σωματεία.
Η οργάνωση στα σωματεία, στους συλλόγους, η ένταση της συλλογικής δράσης συνδεδεμένη με όλες τις αξίες της ταξικής πάλης, της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και του πολιτικού προσωπικού του, την αποκάλυψη και την απομόνωση των ανθρώπων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, την αδιάκοπη σύγκρουση με τα ιδεολογήματα και τις "αξίες" όλων των παραπάνω είναι οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού που σήμερα παραμένει, η βάση για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με αυτό τον προσανατολισμό θα αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουν να διαθέτουν τις δυνάμεις τους στους ταξικούς αγώνες, θα παλεύουν με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο 36ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ είναι τα εξής:
Συνολικά, ψήφισαν 370 αντιπρόσωποι και βρέθηκαν 368 έγκυρα ψηφοδέλτια (από 423 έγκυρα στις προηγούμενες εκλογές).
ΔΑΣ (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ): 83 ψήφους και 10 έδρες, από 94 ψήφους και 10 έδρες. Ποσοστό 22,55% από 22,22%.
ΠΑΣΚΕ: 119 ψήφους και 15 έδρες (πριν 146 και 16). Ποσοστό 32,33% από 34,52%.
ΔΑΚΕ: 67 ψήφους και 8 έδρες (πριν 103 και 11). Ποσοστό 18,2% από 24,35%.
ΜΕΤΑ (με ένα τμήμα του «ΕΜΕΙΣ»): 53 ψήφους και 7 έδρες (πριν 44 και 5). Ποσοστό 14,4% από 10,4%.
Νέα Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων: 31 ψήφους και 4 έδρες. Ποσοστό 8,42%.
ΕΜΕΙΣ: 9 ψήφους και 1 έδρα (πριν 32 και 3). Ποσοστό 2,44% από 7,57%.
Αγωνιστική Ταξική Ενότητα: 6 ψήφους και καμιά έδρα (πριν 2 και καμιά). Ποσοστό 1,63% από 0,47%».