ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά η παράταξη της ΔΕΣΚ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ

Ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά αναδείχτηκε η παράταξη της ΔΕΣΚ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Συγκεκριμένα, στις εκλογές πήραν μέρος 188 αντιπρόσωποι (από 221 το 2013) και βρέθηκαν δυο λευκά ψηφοδέλτια.
Η ΔΕΣΚ πήρε 86 ψήφους και κατέλαβε 9 έδρες (45,74%), από 94 ψήφους και 8 έδρες το 2013. Η ΠΑΣΚΕ πήρε 27 ψήφους και 3 έδρες (από 45 και 4), η ΔΑΚΕ 13 και 1 (18 και 2). Η «Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία» πήρε 30 ψήφους και 3 έδρες, όπως και η «Ταξική Εργατική Συσπείρωση». Οι δυο αυτές παρατάξεις κατέβηκαν το 2013 σε ενιαίο ψηφοδέλτιο («Αυτόνομη Παρέμβαση») και είχαν πάρει 58 ψήφους και 5 έδρες.
Η ΔΕΣΚ έδωσε με επιτυχία τη μάχη του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, παρά την προσπάθεια όλων των άλλων δυνάμεων να αλλοιώσουν τον πραγματικό συσχετισμό δύναμης, επιστρατεύοντας γι' αυτό το σκοπό και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Θυμίζουμε ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, το δικαστήριο ενέκρινε τελικά τη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες των αντιπροσώπων από δυο σωματεία που είχαν αποκλειστεί από το Σώμα του Συνεδρίου. Πρόκειται για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εργαζομένων Φύλαξης (ΠΑΣΕΦ) και την Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού.
Η άνοδος των ταξικών δυνάμεων σε έδρες και ποσοστά, παρά τη γενικότερη πτώση του αριθμού των αντιπροσώπων, επαληθεύει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στις ταξικές δυνάμεις και ανεβάζει τον πήχη της ευθύνης για την οργάνωση της εργατικής τάξης στην περιοχή του Πειραιά και την ανασύνταξη του κινήματος.