ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για τις επαναλαμβανόμενες 48 απεργίες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ


Πειραιάς 7 Ιούνη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΌΛΟΙ στη συγκέντρωση τη ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Ιούνη και 10.00 πμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας την εφαρμογή των 1ου,2ου και 3ου μνημόνιου που ψήφισαν όλοι μαζί (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ), κλιμακώνει την επίθεση εναντία στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Συνεχίζει ότι  δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Οι διακομματικοί τους «καυγάδες» δεν μπορούν να κρύψουν  τη στρατηγική του σύμπλευση, στηρίζουν  και προωθούν τα συμφέροντα της  Ε.Ε , του ΔΝΤ, των μονοπωλίων Οι όποιες διαφορές τους αφορούν τους τρόπους, τις μορφές, τα μείγματα, που όλα όμως καταλήγουν στο ίδιο τραγικό αποτέλεσμα: Σφαγή δικαιωμάτων, συνεχείς θυσίες μόνο από τους εργαζόμενους, από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μετά τη ψήφιση του νόμου λαιμητόμου για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, την αύξηση σε έμμεσους και άμεσους φόρους, τον «αυτόματο κόφτη» και τα «κόκκινα» δάνεια, προωθεί  την ιδιωτικοποίηση των υποδομών της χώρας ενώ ανοίγει ο κύκλος με νέα προαπαιτούμενα μέτρα για τη 2η αξιολόγηση, με σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, τις ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις, το συνδικαλιστικό νόμο κ.α. Με περίσσιο θάρρος προπαγανδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα ως φιλολαϊκά. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσπαθούν να κρύψουν κάποιοι πίσω από το κάλπικο "Ανάπτυξη για όλους" έχει στο επίκεντρο το κεφάλαιο και τις δικές του ανάγκες και όχι την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Δε νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν. Δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την πολιτική που έχει ως μόνο και αποκλειστικό στόχο να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Την ίδια στιγμή μέσα απ’ τον αναπτυξιακό νόμο προωθεί προκλητικά προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Παραδίδει νέα πεδία επένδυσης στους μονοπωλιακούς ομίλους, υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, αστικές μεταφορές, λιμενικές υποδομές.

Διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι πλειοψηφία των διοικήσεων της ΟΜΥΛΕ και Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, των σωματείων στα λιμάνια έχουν σοβαρές ευθύνες για τη κατάσταση του κινήματος, τη απογοήτευση και τη μοιρολατρία.  Συνεπείς υποστηρικτές της ΓΣΕΕ, στήριξαν τη στρατηγική του κεφαλαίου περί ανταγωνιστικότητας και καπιταλιστικής ανάπτυξης. Έβαλαν πλάτη  για   να  περνάει   αυτή  η   πολιτική. Καλλιέργησαν τη  λογική   της αναμονής, του «μικρότερου κακού», του «κοινωνικού εταιρισμού», συνέβαλαν στη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου. Καλλιεργούν ακόμη αυταπάτες για λιμάνια υπό «δημόσιο» έλεγχο και  κρατικά μονοπώλια.
Γύρνα τη πλάτη σου, μην απογοητεύεσαι, μη στρέφεσαι σε ατομικές λύσεις.  Εμπιστεύσου τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Έχουμε πλέον μεγάλη πείρα . Ζήσαμε τις μειώσεις του μισθούς μας με «κρατικά λιμάνια του 51%»,. Τώρα επιδιώκουν να καταργήσουν τις ΣΣ Εργασίας και να μας παραδώσουν βορά στις ορέξεις των μονοπωλιών που λυμαίνονται τις λιμενικές υποδομές. Τα λιμάνια μπορούν να είναι «μηχανές Ανάπτυξης» μόνο στα χέρια των εργατών.
         
Η επιτυχία της   Απεργίας περνάει απ τα δικά μας χέρια. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν στην οργάνωση της αντεπίθεσης απέναντι στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική μαζί τους υπόλοιπους εργατοϋπάλληλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενος και νεολαία για να να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις με αιτήματα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις  σε κάθε χώρο δουλειάς, να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας, ενάντια στο σύνολο της αντιλαικής πολιτικής. Να συντονιστούμε με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων και με την πάλη μας να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, με λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.

Απαιτείται αγώνας για  λιμάνια  κοινωνικοποιημένα   που  ως  λαϊκή  περιουσία   θα  εξυπηρετούν  τις  σύγχρονες  λαϊκές ανάγκες.  Σύγχρονα και ασφαλή   λιμάνια με υποδομές στήριξης   για  τη  διακίνηση   ανθρώπων  και προϊόντων, που  εξυπηρετούν  το  λαό  και  όχι  τα  κέρδη των  μεγάλων  επιχειρηματικών  ομίλων. Προϋπόθεση για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι η ενδυνάμωση της λαϊκής πάλης της κοινωνικής συμμαχίας, για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με κεντρικό σχεδιασμό, σε μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία, κύριο του πλούτου που παράγει.

            Αγωνιζόμαστε:

Ø    Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων.
Ø    Για Κρατικό Φορέα Μεταφορών στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.  Για διεκδικήσεις με βάση τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ø    Για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, με εργατική και λαϊκή εξουσία.
Ø    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.
Ø    Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλειών-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ø    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους εργατουπάλληλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας.ΟΛΟΙ στις 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ απ τη  ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ