ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΝΑΥΤΕΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Τραμπούκισαν απεργούς λιμενεργάτες

Σε βιαιοπραγία εναντίον Ελληνα απεργού λιμενεργάτη προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου τρεις μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες που υπηρετούν στο πολεμικό πλοίο «Cardigan Bay», που ανήκει στη ΝΑΤΟική δύναμη SNMG2που περιπολεί στο Αιγαίο, τάχα για το Προσφυγικό.
Οι Βρετανοί ναύτες βρέθηκαν μεθυσμένοι στο χώρο του λιμανιού, όπου μια ομάδα λιμενεργατών περιφρουρούσε την απεργία τους και ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να τους μεταφέρουν με κάποιο αυτοκίνητο στο καράβι τους. Οι λιμενεργάτες αρνήθηκαν και τότε ένας από τους Βρετανούς χτύπησε στη γνάθο το λιμενεργάτη Σπ. Μεσίνη, που διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, σε ένα περιστατικό που θυμίζει παλαιότερες εποχές, δείχνοντας ότι οι ΝΑΤΟικοί δρουν - και με την ανοχή της κυβέρνησης - ως «κράτος εν κράτει».
Από πλευράς ΚΚΕ, η βουλευτής Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου, επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του Κόμματος.
Σημειώνουμε ότι μέχρι και χτες, η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση για να καταδικάσει το περιστατικό.