ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική ζητά το ΠΑΣΟΚ

Τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί σταθερότητας της χώρας ανακύκλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και την επιλογή του Σταύρου Δήμα.
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ανάφερε πως ο Σταύρος Δήμας μπορεί «να ασκήσει τα καθήκοντα του ρυθμιστή του πολιτεύματος, του εκπροσώπου της εθνικής ενότητας, του συμβόλου της συναίνεσης».
Επιμένοντας στη γραμμή της συναίνεση στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική σημείωσε πως «αποφασίσαμε χθες με τον πρωθυπουργό να επιταχύνουμε τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο πολιτικός ορίζοντας και η χώρα να είναι σε θέση να παρατάξει όλες τις δυνάμεις της και όλα τα επιχειρήματά της στην πολύπλοκη και δύσκολη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ».
Πρόσθεσε ακόμα πως «το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη είμαστε οι εγγυητές της εθνικής σταθερότητας και όχι της συγκεκριμένης κυβερνητικής σταθερότητας, καταλήξαμε στην ανάγκη να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για να ενισχύσουμε την εθνική διαπραγματευτική ισχύ». Η αναφορά του αυτή σχετίζεται και με το ενδεχόμενο εκλογών και μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, στην οποία το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να προσχωρήσει στο όνομα της «σταθερότητας».
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες και επανέφερε τα διλήμματα της καταστροφολογίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο λαός καλείται να αποφασίσει «εάν θέλει συναίνεση, σταθερότητα, αξιοποίηση του διαστήματος που απομένει γιατί σε 1,5 χρόνο η χώρα μπορεί να έχει αλλάξει πραγματικά εικόνα και να έχει απογειωθεί, ή εάν θέλει να μπούμε σε ένα χώρο αβεβαιότητας, αστάθειας με τη σκέψη ότι κάποιοι μπορεί να διαπραγματευτούν καλύτερα».