ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Φωτιά» για το λαό τα μέτρα και της τρίτης λίστας

Το ζήτημα του Ασφαλιστικού φαίνεται πως είναι από τα βασικά που απασχολούν τα παζάρια της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», επαληθεύοντας το σχετικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου ότι στο τραπέζι βρίσκεται και η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» για τα επικουρικά ταμεία, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το αντίθετο.
Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, επικαλείται αξιωματούχο της ΕΕ ο οποίος δηλώνει ότι η νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που παρέδωσε η κυβέρνηση κάνει τα πράγματα να «φαίνονται καλύτερα». Ο ίδιος όμως εστιάζει στο Ασφαλιστικό και λέει ότι με τα προτεινόμενα μέτρα «αντί να αντιμετωπίζεται το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, καταργούνται ακόμα κι όσοι υπάρχοντες νόμοι εξοικονομούν χρήματα».
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση καταθέτει τη μια λίστα μετά την άλλη και προσθέτει διαρκώς αντιλαϊκά μέτρα. Στην τρίτη κατά σειρά λίστα, τα συνοδευτικά μέτρα κοστολογούνται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας στα 7 δισ. ευρώ το άθροισμα των εισπράξεων που επιδιώκει η κυβέρνηση για το 2015. Αν σ' αυτά προστεθεί και το πρόγραμμα κλιμάκωσης των ιδιωτικοποιήσεων (περί τα 1,6 δισ.), το τελικό ποσό διαμορφώνεται περίπου στα 8,6 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 4,8% του αναμενόμενου ΑΕΠ.