ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΒΑΣΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Συγκεντρώσεις αύριο σε Αθήνα και Ρώμη

Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλούν τα ταξικά συνδικάτα της Αττικής και άλλοι φορείς του κινήματος
Ταυτόχρονες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Ρώμη, ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα των μαζικών πνιγμών μεταναστών στη Μεσόγειο, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη το ΠΑΜΕ και η USB Ιταλίας (Ενωση Συνδικάτων Βάσης). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη Ρώμη, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά από το Κοινοβούλιο.
Στην κοινή τους ανακοίνωση, ΠΑΜΕ και USB σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα: «Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας που στηρίζουν τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που ματοκυλούν όλη την περιοχή, από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής.
Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Ασυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν. Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς». Στη συγκέντρωση της Αθήνας καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ και η ΕΕΔΥΕ.