Σε ανακοίνωση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του για τα λιμάνια, αλλά και για τη συμβολή του στους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Το ΚΚΕ έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλά και των άλλων λιμανιών, διαδικασία που ξεκίνησε από το 2005 και εντάσσεται στα πλαίσια της ευρωενωσιακής πολιτικής για την απελευθέρωση και της ενιαίας πολιτικής για τα λιμάνια.

Διεκδικεί τα λιμάνια να είναι αποκλειστικά δημόσια, ενταγμένα στον ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών στα πλαίσια της κοινωνικοποιημένης και κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας.
Η κυβέρνηση προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, με την παραχώρηση του μετοχικού πακέτου σε μονοπωλιακό όμιλο. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ευρωενωσιακής πολιτικής, στηρίζει τις συμπράξεις και τη μερική παραχώρηση του ΟΛΠ στους εφοπλιστές - ακτοπλόους, με τους οποίους έχει συμμαχήσει.
Οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες δεν πρέπει να μπουν κάτω από ξένη σημαία. Να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μπει φρένο σ’ αυτή την αντιλαϊκή θύελλα, για να πάρουν οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους. Για λιμάνια κοινωνική περιουσία, εργαλεία ανάπτυξης και ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών».