ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Θα πληρώνουμε τους πιστωτές «επ' άπειρον»

Διαβεβαιώσεις ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει να πληρώνει τα δάνεια προς τους πιστωτές της «επ' άπειρον» παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον.
Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις» και θα προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Η Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομικών ότι θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απρίλη η δόση προς το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι «η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας». Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υπόσχεση του Γ. Βαρουφάκη ότι θα βελτιωθεί η συνεργασία με τα «τεχνικά» κλιμάκια, υποστηρίζοντας ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων».
Εντός της ημέρας ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις, Νέιθαν Σιτς, και με την οικονομική σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Καρολίν Άτκινσον.
Από σήμερα Δευτέρα ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις στο «Brussels Group», αλλά και στην Αθήνα με τα «τεχνικά» κλιμάκια.