ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Γενοκτονία ενός λαού, δεκάδες τα νεκρά παιδιά
Χτύπησαν μέχρι και νοσοκομείο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα
Χτυπημένα βρέφη και μικρά παιδιά από ισραηλινές βόμβες το Σάββατο στην Μπέιτ Λαχίγια
Χωρίς τέλος είναι η αιματοχυσία του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας από το κράτος - εγκληματία του Ισραήλ, με την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστών. Σε αυτήν τη στενή λωρίδα γης (365 τετραγωνικά χιλιόμετρα με σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους να στοιβάζονται πολιορκημένοι εδώ και χρόνια) το αίμα το μικρών παιδιών έρχεται να προστεθεί στη γενοκτονία που συντελείται. Από τις 8 Ιούλη, που ξεκίνησε η νέα εγκληματική επιχείρηση του Ισραήλ «Προστατευτική Αιχμή» με καθημερινούς βομβαρδισμούς και κλιμακώθηκε από τις 17 Ιούλη και με επέμβαση χερσαίων δυνάμεων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τους 530 έχουν φτάσει οι νεκροί και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000. Η τελευταία αυτή επιθετικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην κοινή κυβέρνηση των δύο παλαιστινιακών οργανώσεων «Φατάχ» και «Χαμάς», αλλά εκφράζει και την προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου της αστικής τάξης της χώρας σε μια περίοδο οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Το αίμα ρέει άφθονο
Χτες το απόγευμα σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ χτυπήθηκε το νοσοκομείο Αλ Ακσα στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλα στην Κεντρική Γάζα, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές η μονάδα εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία και να σκοτωθούν 5 άνθρωποι.
Μια από τις πιο αιματηρές μέρες ήταν η προχτεσινή Κυριακή με το μακελειό που συντελέστηκε στη συνοικία Σατζάγια στην πόλη της Γάζας, που βομβαρδίστηκε, με τουλάχιστον 73 ανθρώπους νεκρούς, ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά και εκατοντάδες τραυματίες. Η σφαγή συνεχίστηκε και χτες με νέους βομβαρδισμούς, με άλλους εννέα Παλαιστίνιους, εκ των οποίων εφτά παιδιά, σκοτωμένους από βόμβες στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας. Τα θύματα ανήκαν όλα σε μία οικογένεια, η οποία έμενε στο σπίτι που χτυπήθηκε.
Εκτός από τις βόμβες που έρχονται από αεροπλάνα και πλοία, άρματα μάχης ισοπεδώνουν πόλεις, εισβάλλοντας σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, ενώ οι εικόνες που εκτυλίσσονται στα νοσοκομεία, που έχουν ξεχειλίσει από αιμόφυρτους ανθρώπους όλων των ηλικιών, είναι τραγικές. Εκατοντάδες χιλιάδες προσπαθούν να διασωθούν από τα πυρά.
Στις μάχες ο ισραηλινός στρατός αναγνωρίζει ότι έχει τουλάχιστον 13 νεκρούς στρατιώτες (κάποια ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό), ενώ το ένοπλο τμήμα της «Χαμάς» ανέφερε ότι κρατάει αιχμάλωτο έναν ισραηλινό στρατιώτη, κάτι που δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ. Μόνιμο δε «επιχείρημα» των Ισραηλινών αξιωματούχων είναι ότι η χώρα τους βρίσκεται σε «θέση άμυνας», ενώ κατηγορούν και τους Παλαιστίνιους ότι βάζουν «ανθρώπινες ασπίδες» γι' αυτό υπάρχουν μεγάλες «παράπλευρες απώλειες».
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Σε όλη αυτή τη σφαγή, που έχει τη στήριξη και την ανοχή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στο όνομα της «αυτοάμυνας του Ισραήλ από τις ρουκέτες της "Χαμάς"», κυριαρχεί η υποκρισία, τα ευχολόγια και η δήθεν «έκφραση ανησυχίας». Ετσι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του χτες περιορίστηκε να εκφράσει τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει έκκληση «για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, έπειτα από τη δίωρη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη - μέλη «ζητούν το σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, καταδίκασε τα γεγονότα της Σετζάγια ως «αποτρόπαιη πράξη» και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και λόγω της απροκάλυπτης εγκληματικής στάσης του Ισραήλ, αρκέστηκε να ζητήσει από αυτό «να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να κάνει πολλά περισσότερα για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους πολίτες».

Νέο ταξίδι Κέρι στην Αίγυπτο
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα και σε επιθέσεις που εξαπολύονται από διασυνοριακές σήραγγες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε συνέντευξή του στο «Fox News». «Το υποστηρίζουμε πλήρως αυτό. Και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ρουκέτες που συνεχίζουν να πέφτουν». Ταυτόχρονα απέφυγε να αναφερθεί σε υποτίθεται κριτικά του σχόλια προς το Ισραήλ, που αναμεταδόθηκαν από ξεχασμένα ανοιχτά μικρόφωνα, ότι αυτό δεν πραγματοποιεί στοχευμένες, όπως ισχυρίζεται, επιθέσεις. Φυσικά, η ουσία είναι στη στήριξη που παρέχουν οι ιμπεριαλιστές στην ισραηλινή επιθετικότητα. Ο Κέρι εξάλλου ανακοινώθηκε ότι θα μετέβαινε χτες στην Αίγυπτο υποτίθεται για να αναζητηθεί λύση εκεχειρίας και συμβιβασμού.
Σε δήλωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ έχει ήδη πετύχει σημαντικούς στόχους της «Χαμάς» και τώρα πρέπει να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός.
Ενδιαφέρον έχει και η παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρ. Τ. Ερντογάν, που με τις εξελίξεις στη Γάζα προσπαθεί να αρπάξει την ευκαιρία για να παρουσιαστεί - και ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου - ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων και βέβαια ως πιο αυθεντικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης στον ανταγωνισμό με άλλες αστικές τάξεις της περιοχής. Μάλιστα, όξυνε τους τόνους και με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι «αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λένε "Ισραήλ, κάνε χρήση του δικαιώματός σου της αυτοάμυνας", είναι αναμφισβήτητα η Ουάσιγκτον που πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της». Ταυτόχρονα άσκησε κριτική και στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ενημέρωσε τον επιτετραμμένο της Τουρκίας στο Κάιρο ότι «απορρίπτει» την κριτική του Ερντογάν.

Κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου
 
Κινητοποιήσεις καταδίκης της νέας γενοκτονίας των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες σε πολλές χώρες. Στη Γαλλία (στο Παρίσι η κυβέρνηση Ολάντ στο όνομα της «αντιμετώπισης του αντισημιστισμού» απαγόρευσε τη διαδήλωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας), στη Βρετανία μεγάλη κινητοποίηση έγινε στο Λονδίνο, στις ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, στην Ινδία στη Βομβάη. Στη Σουηδία στη Στοκχόλμη, στη συγκέντρωση συμμετείχε και η ΚΟ Στοκχόλμης του ΚΚΕ.