ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Tο ΠΑΜΕ για τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες σαρωτικές ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης βάζοντας στο στόχαστρο της το χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας, τις κατώτερες συντάξεις, τις ασφαλιστικές εισφορές, την κρατική χρηματοδότηση, τις κοινωνικές παροχές, τα ποσοστά αναπλήρωσης, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαντώντας με αποφασιστικότητα θα πάρει μια σειρά άμεσες πρωτοβουλίες. Καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να προετοιμάσουν την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να πάρουν όλα τα μέτρα για αποφασιστική αναμέτρηση και σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας.
Η μαζική πανελλαδική απάντηση που δόθηκε από την Συντονιστική επιτροπή αγώνα των Συνταξιουχικών οργανώσεων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στις 19 Ιούνη, με την αποφασιστική συμμετοχή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να συνεχιστεί.
Να δυναμώσει η ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα έτσι ώστε η κυβέρνηση να βρει μπροστά της ένα ισχυρό τείχος αντίστασης και παρεμπόδισης των αντιλαϊκών μέτρων.
Τα σχέδια της κυβέρνησης και οι νέοι αντιασφαλιστικοί νόμοι που προετοιμάζει δεν πρέπει να περάσουν»