ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Συνδικάτα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων, Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών, Φαρμάκου, Εργαζομένων στους ΟΤΑ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλοντας την επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος των φοιτητών που έγινε την Πέμπτη.
Αντιπροσωπεία των Συνδικάτων συναντήθηκε με τον ΓΓ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή να μην ασκηθεί βία, παρά μόνο αν αυτό είναι απαραίτητο, ωστόσο αυτό παίρνει πολλές ερμηνείες. Ο ΓΓ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ για την επίθεση των ΜΑΤ.
Ομως το εργατικό κίνημα έχει πείρα από τέτοιου είδους πρακτικές και ελιγμούς. Παράλληλα στη συζήτηση που έγινε για τη γενικότερη ποινικοποίηση της δράσης του λαϊκού κινήματος, ο ΓΓ σημείωσε ότι και οι εργοδότες έχουν το «δικαίωμα» να καλούν την αστυνομία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.
Η κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής δε θα μείνει αναπάντητη τόνισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων. Και πρώτη απάντηση θα δοθεί με τη μεγάλη συμμετοχή στην πορεία τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, αλλά και στην απεργία στις 27 Νοέμβρη.