ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι τραγική και επιδεινώνεται, εκτιμά έρευνα του Bloomberg

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της τελευταίας διετίας, με την τάση να επιδεινώνεται στην Ευρωζώνη και τις αναδυόμενες αγορές και τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού να αυξάνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας του Bloomberg μεταξύ 510 επενδυτών, χρηματιστών και αναλυτών που είναι συνδρομητές του πρακτορείου.
Η σχετική πλειοψηφία του 38% των ερωτηθέντων - ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με την τελευταία έρευνα του Ιουλίου και το υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2012 - ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία επιδεινώνεται.

Αρνητικές προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία
Σε μεγάλο βαθμό, η ανησυχία εστιάζεται και πάλι στην Ευρωζώνη: Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η οικονομία της εξασθενεί, ενώ το 89% βλέπει ως μεγαλύτερο κίνδυνο για το επόμενο έτος τον αποπληθωρισμό παρά τον πληθωρισμό. Περισσότεροι από τους μισούς ειδικούς που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται στις οικονομίες των BRIC - της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας - έναντι αντίστοιχου ποσοστού 36% τον Ιούλιο.
Η μόνη αχτίδα φωτός, σύμφωνα με την έρευνα, είναι οι ΗΠΑ, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βελτιώνεται, ενώ περίπου οι μισοί σημείωσαν ότι οι αμερικανικές αγορές θα είναι μεταξύ εκείνων που θα προσφέρουν τις καλύτερες αποδόσεις το επόμενο έτος.
Το 57% των ειδικών θεωρεί πολύ περιοριστική τη δημοσιονομική πολιτική που ασκείται στην Ευρωζώνη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι πολύ χαμηλότερο για τις ΗΠΑ (27%), τη Βρετανία (25%) και την Ιαπωνία (22%).