ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κεντρικός ομιλητής στο ινστιτούτο Brookings την Πέμπτη ο Γ. Βαρουφάκης

Τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ινστιτούτο Brookings των ΗΠΑ επιβεβαιώνει η παρουσία και η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη σε εκδήλωσή του.
Την Πέμπτη 16 Απρίλη ο Γ. Βαρουφάκης θα είναι στο συνέδριο του ινστιτούτου Brookings και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι, με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».
Στο ίδιο συνέδριο θα είναι και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα μιλήσει σε άλλο θεματικό τραπέζι, με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».
Ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς, που είναι στέλεχος του ινστιτούτου Brookings - υπεύθυνος για την παγκόσμια οικονομία και την ανάπτυξη.
Το 2013 στο ινστιτούτο Brookings είχε μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και είχε εκθειάσει την πολιτική Ομπάμα και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αναφέροντας χαρακτηριστικά «επιτρέψτε μου να το πω αυτό ξεκάθαρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 πρόεδρος του ινστιτούτο Brookings είναι ο Στρόουμπ Τάλμποτ, πρώην υφυπουργός εξωτερικών επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον την περίοδο των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Σερβία. Αντιπρόεδρος του ιδρύματος είναι ο Μάρτιν Ιντικ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Μεταξύ των χρηματοδοτών του ινστιτούτου Brookings είναι τα μεγαθήρια της πληροφορικής «Bill & Melinda Gates Foundation», «William and Flora Hewlett Foundation», η «JPMorgan Chase» και το Κατάρ.
Συνάντηση Βαρουφάκη - Ομπάμα
Την Πέμπτη ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Επίσης την Παρασκευή θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού και της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν