ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Κινητοποίηση στο ΝΑΤ από ναυτεργατικά σωματεία

Συγκέντρωση στο ΝΑΤ πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι ναυτεργάτες και συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας, της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.
Την κινητοποίηση διοργάνωσαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, με αφορμή τις εξελίξεις ως προς τη χρήση του κτιρίου του Οίκου Ναύτη, ιδιοκτησίας ΝΑΤ, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων ΟΝΝΕ (Οίκος Ναύτη - Ναυτική Εργασία) και ΠΕΔΥ.
Το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΝΑΤ και ενώ τα ναυτεργατικά σωματεία σε προηγούμενες καταγγελίες τους είχαν ζητήσει να προσκομιστούν αναλυτικά οι θέσεις των φορέων που αυτές θα εξεταστούν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να αποφασίσει το ΔΣ του ΝΑΤ, τελικά δεν κατέθεσαν ολοκληρωμένες προτάσεις.
Εκπρόσωποι των σωματείων, σε παρέμβασή τους στην έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ του ΝΑΤ απαίτησαν το θέμα να αποσυρθεί και οι αρμόδιοι φορείς να καταθέσουν ολοκληρωμένα τις προτάσεις τους, να συζητηθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να εξεταστεί το θέμα σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ.
Οι ταξικές δυνάμεις αγωνίζονται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών, εργαζομένων ενάντια στα τρωκτικά της ιδιωτικής υγείας.
Καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και την ανεργία.