ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο δρόμο ξανά οι συνταξιούχοι


Διαδηλώνουν την Πέμπτη οι συνταξιούχοι της Αττικής, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ. Η παναττική συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Στη διαδήλωση έχει καλέσει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά και η ΟΓΕ.
Θα προηγηθεί η κινητοποίηση των συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη, αύριο, 1η Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους. Επίσης, τα Σωματεία της Κρήτης που υπάγονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε παγκρήτια πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο, στις 2/10, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22/10, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.
Κεντρικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι: Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας για όλους. Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων. Αμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού. Αμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα. Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.