ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Τα λαϊκά προβλήματα στο επίκεντρο της δράσης- Διήμερο παρεμβάσεων για φτηνές αστικές συγκοινωνίες και κινητοποιήσεις ενάντια στη φοροληστεία

...και στο Περιστέρι
Κινητοποιήσεις σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, στάσεις λεωφορείων, αλλά και στο υπουργείο Μεταφορών έκαναν χτες μέλη της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές από συνοικίες της Αθήνας, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, που θα κορυφωθεί με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, αλλά και με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 4 Οκτώβρη.Κύρια αιτήματα της χτεσινής κινητοποίησης ήταν η μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και η δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές. Εξορμήσεις έγιναν στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, Αττικής, Ακαδημίας, Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Δημητρίου και στις στάσεις λεωφορείων στην Ακαδημίας. Με τα ίδια αιτήματα, θα γίνει σήμερα Τρίτη 23/9, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή συνδικάτων, επιτροπών ανέργων, συνταξιουχικών οργανώσεων και νεολαίας.
Ανάλογη κινητοποίηση διοργανώνουν την Πέμπτη 25/9 το ΠΑΜΕ, οι επιτροπές ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου) με αφορμή την απόφαση για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων από την 1η Οκτώβρη. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία ενάντια στη φοροληστεία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Από την εξόρμηση στο Σύνταγμα...
Το πρόγραμμα δράσης εμπλουτίζεται με κατά τόπους κινητοποιήσεις, όπως οι παρακάτω:
  • Από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 3/10, αγωνιστική μαζική κινητοποίηση για τα προβλήματα των ανέργων, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ.
  • Από τη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 25/9, στις 9 π.μ. στα δικαστήρια Χαλκίδας, για τους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας. Τη μέρα εκείνη εκδικάζεται η προσφυγή του Σωματείου για την ακύρωση 117 απολύσεων. Επίσης: Στις 3/10, εξόρμηση στα γραφεία ΟΑΕΔ, στις 8/10 κινητοποίηση στη ΔΟΥ Χαλκίδας, στις 15/10, στο Εργατικό Κέντρο, εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Παιδεία και το «νέο» σχολείο και στις 22/10, στις 10 π.μ., συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για τα ζητήματα της Υγείας.
  • Από τη Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στις 30/9 στην εφορία για τα χαράτσια και τον ΕΝΦΙΑ.