ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Συγκέντρωση στην Αμφιάλη ενάντια στο φασισμό

Συλλαλητήριο μνήμης και συνέχισης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη.
«Τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτέμβρη 2013, νεοναζί μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποκάλυψαν με φριχτό τρόπο το πραγματικό τους πρόσωπο, δολοφονώντας στην Αμφιάλη τον άνεργο μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικό Παύλο Φύσσα. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών, αγωνιστών, ενώ λίγες μέρες πριν είχε γίνει δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική, και γι' αυτό εγκληματική οργάνωση, που παίζει ρόλο μακριού χεριού του συστήματος, του κεφαλαίου. Εχει στόχο να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Αυτό το μίσος ήταν το κίνητρο που όπλισε τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Είναι εγκληματίες επειδή είναι ναζί. Η εργατική τάξη, ο λαός έχει τη δύναμη να τσακίσει το φασισμό. Μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας να αναπτύξει δράση που να συμβάλει στην αποκάλυψη της Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να μην περνά η σάπια ιδεολογία τους, το ναζιστικό τους δηλητήριο»