ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους λιμενεργάτες της Πορτογαλίας


Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των λιμενεργατών της Πορτογαλίας, που αγωνίζονται ενάντια στην ανατροπή των συνθηκών εργασίας στα λιμάνια της χώρας, εκφράζει το ΠΑΜΕ,σε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν.
«Ο κοινός αγώνας μας στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε έναν από τους βασικούς πόλους στήριξης και θωράκισης του συστήματος και της εκμετάλλευσης: Την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει το ΠΑΜΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο), εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λιμενεργάτες της Πορτογαλίας που αγωνίζονται ενάντια στην ανατροπή των συνθηκών εργασίας στα λιμάνια της χώρας σας από την κυβέρνηση, κατά παράβαση της Διεθνούς Σύμβασης 137.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η εργατική τάξη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενιαία επεξεργασμένη στρατηγική του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Η στρατηγική αυτή δεν έχει μόνο ως στόχο να μεταφέρει όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης, αλλά κυρίως να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία του με την πλήρη κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος και την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης.
Κατακτήσεις και θεμελιώδη δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, παίρνονται τώρα πίσω σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε δεν έχουν.
Κυβερνήσεις, είτε φιλελεύθερες, είτε σοσιαλδημοκρατικές εφαρμόζουν τα ίδια σκληρά μέτρα, υλοποιούν τους αντιλαϊκούς στόχους της "Στρατηγικής της Ευρώπη 2020".
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το ταξικό κίνημα της χώρας μας είναι στο πλευρό σας. Ο κοινός αγώνα μας στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε έναν από τους βασικούς πόλους στήριξης και θωράκισης του συστήματος και της εκμετάλλευσης: Την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην αλληλεγγύη η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: