ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6μμ, ενάντια στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 16 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας στις 6 μ.μ. καλεί τα σωματεία - μέλη του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας μετά από πρόταση της ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να αλλάξει σε αντιδραστική κατεύθυνση το νόμο για τη συνδικαλιστική δράση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑ, «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή του ν. 1264 ώστε να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας, που είναι το μοναδικό όπλο αντίστασης των εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά του αλήστου μνήμης μέτρου του "Lock Out" ώστε οι εκβιασμοί που ήδη γίνονται στους εργαζόμενους να έχουν και νομιμοποιητικό μανδύα. Δεν θα επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, που επί χρόνια ζητούν ο ΣΕΒ και οι συνοδοιπόροι της συγκυβέρνησης».
Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούν επίσης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, ενώ θα συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να μην περάσουν οι αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.