ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότητα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς 6 Σεπτέμβρη 2016

Όλοι στο Συλλαλητήριο του  ΠΑΜΕ τη   Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια την στις 7 μ.μ.


Συνάδελφοι, Συναδελφισσες,

Ένα χρόνο μετα τη ψήφιση του 3ου μνημονίου απ τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Προετοιμάζει τη νέα δέσμη μέτρων για την ολοκλήρωση της 1ης και τη προετοιμασία της 2ης  αξιολόγησης και του μεσόπροθεσμου προγράμματος. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εργασιακά, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  13ος-14ος μισθός και επιδόματα, το δικαίωμα στην απεργία, η συνδικαλιστική δράση, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η θεσμοθέτηση του αντιδραστικού lockout.

Με περίσσιο θράσσος η συγκυβέρνηση προπαγανδίζει τα αντιλαϊκά μέτρα ως φιλολαϊκά, μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη» και αναδιανομή των πλεονασμάτων όταν οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φοροκαταιγίδα, την επίδεινωση της κατάστασης στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ κατασχέσεων και απειλών στο λαό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αξιοποιώντας παλιούς και νέους εισπρακτικούς μηχανισμούς.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προσπαθούν να κρύψουν κάποιοι πίσω από το κάλπικο "Ανάπτυξη για όλους" έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την προστασία και τον πολλαπλασιασμό των κερδών του μονοπωλιακού κεφαλαίου σε κάθε κλάδο,  τις δικές του ανάγκες και όχι την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.  Αυτούς έρχονται να υπηρετήσουν τα αντεργατικά- αντιλαικά μέτρα που νομοθετεί η κυβέρνηση. Σ’ αυτούς ανήκει κι ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ η China Cosco Corp.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Το αντεργατικό  νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης απελευθερώνει τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων. Ο σεβασμός στην εργατική νομοθεσία και στους νόμους απ τη Cosco δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα εφησυχασμό, καμιά προσμονή. Αυτούς τους νόμους αξιοποιούν τα μονοπώλια για να κτυπήσουν κατακτήσεις.

Κατακτήσεις που αποκτήθηκαν μέσα απ τους αγώνες του εργατικού κινήματος. Δεν χαρίστηκαν από κανέναν εργοδότη, από κανένα μονοπωλιακό όμιλο. Καμιά ‘νομική οδός’ δεν μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα μας πέρα απ΄ τη δική μας δράση, οργάνωση και αγώνα.

Οι ανάγκες μας σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της Cosco για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, αύξηση κερδών. Προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Καμιά ανοχή, καμια αναμονή.  Χρειάζεται αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να υπερασπιστούμε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι να μην εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Να μην παραιτηθούμε απ’ το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση. Να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στα σωματεία απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που τηρούν σιγή ιχθύος.

Παίρνουμε την υπόθεση σας χέρια μας με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων. Για

§  Εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
§  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
§ Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους εργατοϋπάλληλους
§  Διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας.
§ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.
§  Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη! Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα.

Ενώνουμε τη δική φωνή μας με τη φωνή όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων της νεολαίας για να υπερασπιστούμε το σήμερα και το αύριο της ζωής μας, για να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία που θα φέρει νικηφόρα αποτελέσματα για τη ζωή και τα συμφέροντά μας.

Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια τη Παρασκευή 9 Σεπτ. στις 7 μμ.

Προσυγκέντρωση στη πλ. Βάθης 18.30 μμ


Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών