ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι στην Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς 03 Δεκέμβρη 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
8 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ στην Απεργία.
 Όλοι στη συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη στις 10.30 πμ στο Πειραιά.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Απαντάμε δυναμικά, μαζικά σε εργοδοσία – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, -ΕΕ και ΔΝΤ. Η συγκυβέρνηση, γνήσιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φέρνει και νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων με  στόχο να μας κάνουν πιο φθηνούς, πιο ευέλικτους, πιο εκμεταλλεύσιμους, για να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Στην ατζέντα των «διαπραγματεύσεων» βρίσκονται: Η επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κλαδικών μισθών και του  μέσου μισθού.  Η παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Η γενίκευση του άθλιου «υποκατώτατου» μισθού για όλους τους νεοπροσλαμβανομένους. Η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5000 ευρώ. Η απελευθέρωση των απολύσεων με αύξηση του ορίου. Η νέα μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Ο περιορισμός και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης των εργαζόμενων.

Πρόσφατα η συγκυβέρνηση πέρασε την παραπέρα απελευθέρωση της δράσης των γραφείων ευρέσεων εργασίας, των σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ήδη στο λιμάνι τι σημαίνει ενοικίαση εργατών, τι σημαίνει εργολαβία –υπεργολαβία. Το ζουν στο πετσί τους οι λιμενεργάτες στη ΣΕΠ ΑΕ και στη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ PORT.

Τα μέτρα έρχονται να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις των βιομήχανων, των τραπεζιτών. Στοχεύουν στη μεγαλύτερη ευελιξία των μονοπωλιακών ομίλων για τη βελτίωση κι αύξηση της κερδοφορίας τους.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της «σκληρής» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, των κεφαλαιοκρατών.

Αυτό είναι το «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και η «κανονικότητα» που επικαλούνται,   ένταση  της εκμετάλλευσης, μείωση  στα τάρταρα  της τιμής της εργατικής δύναμης για  τη  μεγιστοποίηση της κερδοφορίας  των  μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.
Κανείς εφησυχασμός. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη ζωή. Για τη κάλυψη των σύγχρονων λαικών αναγκών. Κόντρα στα μονοπώλια , την ΕΕ – ΔΝΤ.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ελευθερώνει τα χέρια των της Cosco China group, οι συνδικαλιστικοί φορείς των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ΝΔ,  που έχουν τη πλειοψηφία σε ΟΜΥΛΕ, σωματεία ΟΛΠ κι ΟΛΘ «ποιούν την νήσσα». Δημιουργούν κλίμα αναμονής , εφησυχασμού τη ίδια στιγμή που αναμένεται επίθεση εφ’ όλης της ύλης στα εργατικά μας δικαιώματα.
Αποφεύγουν την οργάνωση της αντίστασης των εργατών σαν το διάολο με το λιβάνι. Απόντες απ τα προβλήματα των εργατών στο λιμάνι, αρνούνται κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης απέναντι στο κύμα επίθεσης που έρχεται το επόμενο διάστημα. Αρνήθηκαν τη συμπόρευση με τα 530 και πλέον σωματεία για επαναφορά των ΣΣΕ και διαπραγματεύσεων. Χρήσιμοι στυλοβάτες, σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Διαπραγματεύονται πίσω από κλειστές πόρτες πάνω στις πλάτες μας. Από κυβερνητικοί συνδικαλιστές μετατράπηκαν σε εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στις Cosco για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Η  στρατηγική   του κεφαλαίου, της «Cosco»   και  των άλλων επιχειρηματικών ομίλων που  δραστηριοποιούνται στον  Πειραιά και στα άλλα λιμάνια της χώρας, έχει στο στόχαστρό της  τη  κατάργηση θεμελιακών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ζωή κόλαση  για την εργατική λαική οικογένεια.
 Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις απαιτείται κλιμάκωση της πάλης του κλάδου μας, παραμερίζοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού  στην ΟΜΥΛΕ, στα σωματεία μας, να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Να συντονιστούμε  την πάλη μας με τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων που συσπειρώνονται  και παλεύουν με το ΠΑΜΕ, με τη γραμμή ρήξης και   ανατροπής, να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη πολιτική προς όφελος των εργαζομένων, με λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.

Διεκδικούμε σταθερή δουλειά για όλους, με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

            Αγωνιζόμαστε:

  • Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών ομίλων.
  • Για να βάλουμε εμπόδια στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, στα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού προσωπικού της.
  • Για Κρατικό Φορέα Μεταφορών στην υπηρεσία των αναγκών του λαού.
  • Για διεκδικήσεις με βάση τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλειών, που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων στα λιμάνια. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους εργατουπάλληλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας.ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ τη ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ