ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ
E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/
Δελτίο Τύπου
                                  Πειραιάς 17.03.2018

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού αποκαλύπτονται

Για ακόμη μια φορά, στο συνέδριο της ΟΜΥΛΕ που ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη 16 Μαρτίου, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των «ανεξάρτητων» συνέταξαν κοινό ψηφοδέλτιο με αντιπρόσωπο του χρυσαυγήτικου ψηφοδελτίου στο σωματείο ΕΤΧ – ΟΛΠ (Ένωση Τεχνικών-Χειριστών ΟΛΠ).

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναλάβουν το ρόλο του νέου κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, δε διστάζουν να συνεργαστούν ακόμα και με χρυσαυγίτες. Είναι απόδειξη καιροσκοπισμού τους και της αγωνίας τους να υπηρετήσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που, όπως και οι προηγούμενες, υπηρετεί τη στρατηγική της ΕΕ, υλοποιεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών και συνολικά των υποδομών της χώρας, με στόχο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

Αποτελεί συνέχεια του έργου που διαδραματίστηκε το τελευταίο διάστημα, της κοινή καθόδου σε κοινό ψηφοδέλτιο των δυνάμεων της ΑΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ)-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ στο σωματείου ΕΜΥ-ΟΛΠ (Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων).

Επιβεβαιώνουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού. Επιβεβαιώνουν ότι στο εργατικό κίνημα υπάρχουν δύο γραμμές, το ταξικό εργατικό κίνημα κι ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Καλούμε όλους τους εργατοϋπάλληλους σε όλα τα λιμάνια να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να αντιληφθούν τη δύναμη που έχουν. Να ανατρέψουν μέσα απ δική τους δράση συσχετισμούς σε σωματεία και ΟΜΥΛΕ. Να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, σε αγώνες που  έχουν γραμμή σύγκρουσης και ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική, τους φορείς της και το σύστημά τους.

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.