ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότηττας Λιμανιών για Απεργία στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.  
Πειραιάς 06 Σεπτ 2018

Συνάδελφοι,

εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στις προβλήτες της Cosco II και ΙΙΙ που παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις.

Καταγγέλλουμε τη στάση των Cosco- ΣΕΠ ΑΕ-DPort και εργολάβων που σαμπόταραν τις διαπραγματεύσεις με το σωματείο των εργαζόμενων ΕΝΕΔΕΠ, δημιουργώντας στη διάρκεια των συζητήσεων εργοδοτικό σωματείο για να μπορούν να διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους.

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη εκφράζει το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Αποτελεί υπερασπιστή των συμφερόντων του μονοπωλίου της Cosco.

Η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες που έχει απελευθερώσει τα χέρια της εργοδοσίας, με δεσμεύσεις απέναντι σε Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, Dport και εργολάβους. Σε μια περίοδο που προπαγανδίζει η Υπ. Εργασίας την επεκτασιμότητα των ΣΣΕ κτυπούν το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Καταγγέλλουμε τη πλειοψηφία των σωματείων ΟΛΠ που σε μια περίοδο που η COSCO εντείνει την επίθεση της στο σύνολο των εργαζομένων του λιμάνιου, που βάζει σε πλήρη εφαρμογή το Γενικό Κανονισμό Εργασίας, κρύβονται στα γραφεία τους. Φθάνουν στο σημείο στελέχη στο σωματείο ΕΤΧ ΟΛΠ να αντιδρούν σε οποιαδήποτε έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των συναδέλφων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες των σωματείων μας.
Να οργανώσουμε τη πάλη μας στα νέα μέτρα που προετοιμάζουν μονοπώλια, κυβέρνηση και ΕΕ.

όλοι στην απεργιακή περιφρούρηση τη Παρασκευή στις 6.οο πμ στις πύλες του ΣΕΜΠΟ