ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ COSCO


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ

E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

                                  Πειραιάς 17.03.2019

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΛΑΣΤΙΧΟ.

Συνάδελφοι,

Η “COSCO” αυξάνει την επιθετικότητα απέναντι στους εργαζομένους σε όλο το λιμάνι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και μορφής απασχόλησης,  αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη βοήθεια που της  δίνουν τα δικά της τσιράκια, αυτοί που πλειοψηφούν στα σωματεία του ΟΛΠ και που τιμούν με όλους τους τρόπους τον τίτλο των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Μετά το κατάπτυστο Κανονισμό Εργασίας και τη ΣΣΕ που υπόγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και των Σωματείων ΕΤΧ/ΟΛΠ, ΕΜΥ/ΟΛΠ και Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ με τις αυξήσεις στα ωράρια, τις μειώσεις στις αποδοχές και μια σειρά άλλα αντεργατικά μέτρα, στο στόχαστρο μπαίνει κι ο “σκατζαδόρος”.

Οι δυνάμεις του ΑΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ) και της Ενωτικής Πορείας αντί να οργανώσουν τη δράση για να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα του μονοπωλίου της “COSCO”, προσπαθούν ως πειθήνια σκυλιά της εργοδοσίας να προσπελάσουν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις στους εργαζόμενους. Προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους να αποδεχτούν κι αυτήν την αντεργατική ρύθμιση, προωθώντας πρόταση εξαγοράς της COSCO που προτείνει να ανταλλάξουν το δικαίωμα τους με μια αύξηση στους χειριστές που αύριο-μεθαύριο θα τη πάρουν και αυτή πίσω ή βάζουν κάλπη για να αποφασίσουν «δημοκρατικά» οι εργαζόμενοι με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που αυτές τις ημέρες προσπαθούν με νόθους αντιπροσώπους, με αντιπροσώπους τους προϊστάμενους-διευθυντές-μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, που με μπράβους και ανθρώπους της νύχτας προσπαθούν να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στο Συνέδριο της ΓΣΣΕ. Είναι οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που θεωρούν τις απεργίες και τους αγώνες ξεπερασμένους.

Τα τσιράκια της “COSCO” στο λιμάνι τιμούν το ρόλο τους ως εργοδοτικοί. Παίρνουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια! Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθούμε τους ανθρώπους της “COSCO’ και της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι,

Καμιά υποχώρηση από τις κατακτήσεις μας. Οι αλλαγές που φέρνει τον τελευταίο χρόνο η “COSCO” ετοιμάζουν νέο εργασιακό τοπίο για εμάς αλλά και τη νέα βάρδια εργατών  που θα απασχολούνται στο λιμάνι. Ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους η “COSCO”, οι εργολάβοι και οι αυλικοί τους συνδικαλιστές. Η ομογενοποιηση των εργασιακών σχέσεων στο λιμάνι είναι το επόμενο βήμα στη κλιμάκωση της επιθετικότητας της “COSCO”. Αντί να γίνουν προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ετοιμάζουν να φέρουν εργολαβικούς λιμενεργάτες και χειριστές, ακολουθώντας το μοντέλο στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ- COSCO , II και ΙΙΙ.

Οι πανηγυρισμοί της Cosco για την αύξηση κερδών και αποτελεσμάτων είναι αποτέλεσμα της δική μας δουλειάς, του δικού μας ιδρώτα, κύρια όμως είναι αποτέλεσμα της αύξησης της εντατικοποίησης της εργασίας με παράλληλη απώλεια κατακτήσεων για τους εργαζομένους του λιμανιού. Αυτή είναι η επιστροφή στη «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη» που προπαγανδίζει η  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, κέρδη για τους λίγους και ξεζούμισμα για τους πολλούς .

Ο αγώνας των συναδέλφων μας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, το δρόμο της διεκδίκησης και ανυπακοής.

Συνάδελφοι,

Απορρίπτουμε τις προτάσεις της “COSCO” και της πλειοψηφίας του ΔΣ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και οργανώνουμε την αντεπίθεση μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Οργανώνουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Οι πλειοψηφίες στα σωματεία του ΟΛΠ αποδεικνύουν το ρόλο καθημερινά στο λιμάνι. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε, να δημιουργήσουμε το δικό μας πόλο αντίστασης ενάντια στα κοινά σχέδια της “COSCO” και της εργοδοτικής πλειοψηφίας στα σωματεία και την ΟΜΥΛΕ. Αποτελεί μονόδρομο η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα στο λιμάνι του Πειραιά που θα οργανώνει, θα υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων στο λιμάνι του Πειραιά.

Διεκδικούμε :

§  Ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα λιμάνια με αυξήσεις.

§  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, ΕΣΣΕ στα 751 ευρώ.

§  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

§  Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

§  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων που έφεραν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Η ελπίδα και η προοπτική βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες.

Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών