ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΔΕ για απεργία 6 Νοέμβρη στα λιμάνια



Πειραιάς, 3/11/2014
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδελφισσες
Χαιρετίζουμε, την αμέτρητη ανθρωποθάλασσα που κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας, σε ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο, ένα λαϊκό ξέσπασμα αγανάκτησης, οργής και διεκδίκησης.
Χαιρετίζουμε, τους δεκάδες εργαζόμενους από τα λιμάνια που ένωσαν τη φωνή τους και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.
Δόθηκε ισχυρό ταξικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, ανέδειξε τις δυνατότητες και το δρόμο που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα για να υψώσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να διαμορφώσει τους όρους για την ανατροπή της.
           
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Κυβέρνηση  και ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας το πρόγραμμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που για λογαριασμό του κεφαλαίου έχει αναλάβει, επιταχύνει την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και άλλων λιμανιών στους μονοπωλιακούς ομίλους.
Σε αυτή την κατεύθυνση την 11η Νοέμβρη προχωράει μέσα από Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ (ΤΑΙΠΕΔ), την επικύρωση της έγκρισης του γνωστού «φιλικού διακανονισμού» στο μονοπώλιο της COSCO.
Μέσα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν, προσφέρουν νέα πεδία εξασφαλισμένης κερδοφορίας στα μονοπώλια στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, η οποία θα προέλθει με κατάργηση εργαζομένων, με συγκροτημένα δικαιώματα και αμοιβές, εξασφαλίζοντας μέγιστη εκμετάλλευση και κερδοφορία στα μονοπώλια μέσα από τα εργασιακά κάτεργα που θα δημιουργήσει. Αυτή η πολιτική βρίσκεται στις οδηγίες και τη στρατηγική της ΕΕ, το φύλακα των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων.
Ταυτόχρονα, η αντιπολίτευση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ πλήρως ταυτισμένος με την στρατηγική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δημιουργεί αδρανοποίηση, εφησυχασμό και αυταπάτες στους εργαζόμενους με αναμονή τις εκλογές και ρυμουλκώντάς τους πίσω από το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Βάζει πλάτη με αυτόν τον τρόπο στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες


Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Ο Πειραιάς, τα λιμάνια, μπορούν να γίνουν πόλος πραγματικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους, και όλο το λαό, να μπουν στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, να γίνουν οι εργαζόμενοι κύριοι του πλούτου που παράγουν.
Όμως μια τέτοια πολιτική προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μη συμβιβαστούμε ότι θα ζήσουμε με τα ψίχουλα, με τη λογική της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία των μονοπωλίων, με την ιδιοκτησία και εξουσία τους, γιατί κέρδη για αυτούς σημαίνει αίμα και θυσίες για τους εργαζόμενους.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να βάλουμε στην άκρη τη λογική της αναμονής, τη λογική του μικρότερου κακού, τη λογική των νομικών αγώνων, τη λογική της διαπραγμάτευσης. Αυτό εκφράζεται από την πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων και με το «φιλικό διακανονισμό», διολισθαίνοντας και προτάσσοντας τους όρους και όχι την ίδια την παραχώρηση.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ κοινή δράση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων στα Λιμάνια όλης της χώρας. Κοινή δράση με άλλους κλάδους, ισχυρή λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους θίγονται από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Σε αυτή τη συμμαχία δεν έχουν καμία θέση οι καπιταλιστές.

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία σε όλα τα λιμάνια την ΠΕΜΠΤΗ 6/11 και στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12μμ και στην παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μέσα από γενικές συνελεύσεις σωματείων και ΟΜΥΛΕ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ü  Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ
Ü  Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ.
Ü  Προσλήψεις προσωπικού εδώ και τώρα!
Ü  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Ü  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ.
Ü  Υπογραφή ΣΣΕ σε όλα τα λιμάνια.
Ü   Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία.



ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ,
ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ





Δ.Ε. ΛΙΜΑΝΙΩΝ
3/11/2014