ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Απεργία σήμερα σε όλα τα λιμάνια - Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία τους, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, με πρώτους στη λίστα τους Οργανισμούς Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δυναμικό «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών».
Στην πορεία παραβρέθηκαν και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν νωρίτερα στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών.
Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. 
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει αναρμοδιότητα και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό. 
Από την πλευρά τους οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και αποφασιστική οργάνωση της απεργίας στις 27 του Νοέμβρη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοέμβρη είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ σχετικά με το θέμα του «φιλικού διακανονισμού με την COSO».