ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Λαική Συσπείρωση Περάματος για τον ΟΛΠ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο





 ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η σημερινή δημοτική αρχή  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο δήμαρχός της Γιάννης Λαγουδάκης, συνεχίζει επάξια το αντιλαϊκό έργο
των προηγούμενων δημοτικών αρχών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

è  Στη πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον μοναδικό ΒΡΕΦΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ του Περάματος!
è  Τώρα απροκάλυπτα παίρνει το μέρος των μονοπωλιακών ομίλων προσφέροντας «χείρα βοηθείας» στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ που σημαίνει πρακτικά: Παραπέρα δραστική συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, διόγκωση του εφιάλτη της ανεργίας που πλήττει την πόλη μας, πλήρη αποκλεισμό του Περάματος από τα μονοπώλια και τα κοντέινερ τους.

          Το ψήφισμα που κυκλοφόρησε η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις εξελίξεις στον ΟΛΠ, το οποίο έχει το θράσος να χαρακτηρίζει δήθεν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι απτή απόδειξη ότι έχει πάρει θέση ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, τόσο του ΟΛΠ και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όσο και συνολικά του Περάματος. Παρά την «αγωνιστική φρασεολογία» η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποκρύψει ότι στην πράξη είναι υπέρ του τεμαχισμού του λιμανιού διευκολύνοντας έτσι την ιδιωτικοποίηση. Δεν είναι τυχαίο ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ξεχωριστού «φορέα» που θα αναλάβει τη διαχείριση της Ζώνης.
          Η δημοτική αρχή ακολουθώντας τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ορκίζεται πίστη στη λυκοσυμμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκρύβει στο ψήφισμά της ότι οι αρνητικές εξελίξεις σε βάρος του λιμανιού και της πόλης μας, αφορούν αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και μία δεκαετία από την ΕΕ.


Ο συνδυασμός ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ που στηρίζει το ΚΚΕ, δηλώνει ότι σε αυτήν την αθλιότητα που εμφανίζουν ως ψήφισμα, δεν συμφώνησε ποτέ.

Η λαθροχειρία της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται περίτρανα από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Οκτώβρη. Η Λαϊκή Συσπείρωσε κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο τα εξής αιτήματα ως μίνιμουμ διεκδικητικό πλαίσιο: 
Ü Να σταματήσει η Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ κάθε διαδικασία εκποίησης.
Ü Να μην προχωρήσει η συμφωνία «φιλικός διακανονισμός» ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση της Δυτικής Προβλήτας ΙΙΙ.
Ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης. 
Ü Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που κτυπούν και καταργούν τις ΣΣΕ.
Στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή δήλωσε πως συμφωνεί με αυτά τα αιτήματα, όμως τελικά εξέδωσε ένα ψήφισμα ραμμένο στα μέτρα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής!

Καλούμε το λαό του Περάματος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Η δημοτική αρχή και το κόμμα που την στηρίζει έχουν κόψει κάθε δεσμό με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καμία αυταπάτη!

Η  μόνη λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης που θα συγκρούεται
 με τη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης,
τα κόμματα και τις δημοτικές αρχές που την υπηρετούν.