ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΔΕ για τις αρχαιρεσίες στους Διοικητικούς του ΟΛΠ. Στις 5 Φλεβάρη ψηφίζουμε Δημοκρατική Ενότητα

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ
ΣΤΙΣ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΑΜΕ


 Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Την Πέμπτη 5 Φλεβάρη, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, ενισχύουμε μαζικά στις εκλογές τη Δημοκρατική Ενότητα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Για ανασύνταξη σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού κινήματος. Κύριο και  βασικό  περιεχόμενο της ανασύνταξης είναι και παραμένει η αλλαγή συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στις δυνάμεις που παλεύουν για έξοδο από την κρίση προς όφελος των εργαζομένων από αυτές που δρουν υπέρ του κεφαλαίου.  Που παλεύουν για κατάργηση και ανατροπή της αντιλαικής πολιτικής και των αντεργατικών νόμων και όχι για συνέχιση της ίδιας πολιτικής με άλλη κυβέρνηση.
Αποδυναμώστε δραστικά τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, παλιού και «νέου», ΑΔΗΚ(ΠΑΣΚΕ), ΝΕΚ (ΔΑΚΕ- Αυτόνομη Παρέμβαση). Παραμέρισε τους όλους.
Υπάρχει πείρα για τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Οι δυνάμεις αυτές καλλιεργούν αυταπάτες για τις αιτίες της βαρβαρότητας και της επίθεσης που δεχόμαστε, για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και ανάπτυξης, για συνύπαρξη κερδών και λαικής ευημερίας, για να ενσωματώσουν τους εργαζομένους στη στρατηγική του κεφαλαίου. Στήριξαν και στηρίζουν τον αστικό σχεδιασμό για λιμάνια «ανταγωνιστικά», τις «απελευθερώσεις», τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Συνεπείς στο ρόλο τους, έβαλαν πλάτες για να περάσει η κυρίαρχη πολιτική, οι αναδιαρθρώσεις, τα μέτρα όπως τα ζούμε στον ΟΛΠ και τα άλλα λιμάνια.
Ø Συμφώνησαν κι έχουν ψηφίσει την «Πολιτιστική Ακτή Πειραιά» δηλαδή την κατάργηση του ΣΙΛΟ, των Μόνιμων Δεξαμενών, της ΚΕΣΜ και παράδοσης τους στο κεφάλαιο με συμβάσεις παραχώρησης.
Ø Αποδέχθηκαν την εκδίωξη απ’ τη Λιμενική Ζώνη του ΟΛΠ της αποθηκευτικής δραστηριότητας και την ιδιωτικοποίηση της μέσω της θυγατρικής των Logistics.
Ø Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση, στηρίζουν την ουσία της με άλλη μορφή, ΣΔΙΤ ή Συμβάσεις Παραχώρησης, που το αποτέλεσμα τους είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους.
Ø Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Δημοκρατικής Ενότητας για οργανωμενη δράση, πέρασε  το 51% του  ΜΚ στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς καμιά αντίδραση.
Ø Βάζουν πλάτες στην αντικατάσταση αντικειμένων και εργασιών του ΟΛΠ σε εργολάβους, στην πολιτική της απουσίας προσλήψεων.
Ø Καλλιέργησαν επικίνδυνες αυταπάτες ότι με τους νομικούς αγώνες και την προσφυγή στην ΕΕ θα αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση.
Ø Στην ίδια κατεύθυνση με την Παμπειραική Επιτροπή, συμμάχησαν με τμήματα του κεφαλαίου και ευρωενωσιακές φιλοκαπιταλιστικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση, υπονομεύοντας την ταξική πάλη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την ΕΕ.
Ø Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφτηκε, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο όνομα του εφικτού, πετσοκόβοντας τους μισθούς μας με τους εφαρμοστικούς νόμους.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη. Η νέα κυβέρνηση που πρόεκυψε οδεύει στην ίδια ρότα με τη προηγούμενη, με μερικές παραλαγές που δεν αμφισβητούν την ουσία των πραγμάτων, δηλαδή τη διασφάλιση των αναγκών, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα ψίχουλα που υπόσχεται και αφορούν τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, δεν αλλάζουν την ουσία της ταξικής πολιτικής που θα εφαρμοστεί απ’ τη κυβέρνηση, γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι δεσμευμένοι στις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ και του κεφαλαίου, της ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Με τα μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας προσπαθεί να αποσπάσει τη συναίνεση και υποστήριξη για την υλοποίηση της πολιτικής τους. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, παλιός και «νέος»,  είναι έτοιμος να παίξει το ρόλο του σε αυτή την ενσωμάτωση, την ταξική συνεργασία και υποταγή.

Συνάδελφοι, η Δημοκρατική Ενότητα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα:
Πρωτοστάτησαν στον αγώνα, στην οργάνωση της ταξικής πάλης και σύγκρουσης με όρους κινήματος, με πλαίσιο που συγκρούεται με τον πραγματικό αντίπαλο, το μονοπώλια και την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, τα κόμματα του, που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία.
Διέλυσε τις αυταπάτες ότι μια εναλλαγή στη κυβέρνηση, στα πλαίσια της εξουσίας των Μονοπωλίων και της ΕΕ μπορεί να είναι λύση για τους εργαζόμενους. Λύση θα δώσει μόνο η πάλη των ίδιων των εργαζομένων.
Συγκρούστηκε με την πολιτική της ΕΕ, των «απελευθερώσεων» και ιδιωτικοποιήσεων, όλες τις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και που θα έχουμε μπροστά μας με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, ανεξαρτήτως μορφής, θα συνεχιστεί, γιατί ικανοποιεί τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης, για διάνοιξη νέων πεδίων τοποθέτησης και κερδοφορίας των μονοπωλίων.
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν καθαρό ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις.
Απαιτείται να ξεπεραστούν οι απόψεις που καλλιεργούν κλίμα αναμονής, ηττοπάθειας, εφησυχασμού, ότι με την διαπραγμάτευση και την ταξική συνεργασία, με την κυβερνητική εναλλαγή, μπορεί να την γλιτώσουμε.
Με πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης που συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, που θα έχει σαν αφετηρία την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
Για να γίνει ο εργαζόμενος ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Απαιτείται κοινή δράση και κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Κοινή δράση με άλλους κλάδος, ισχυρή λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, με όσους θίγονται από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.
Στο κέντρο της προσοχής μας μπαίνει η αναπλήρωση των απωλειών,  η κατάργηση του αντεργατικού πλαίσιου.
Άμεσα διεκδικούμε:
Ø Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αναπλήρωση των απωλειών μας και εφαρμογή τους, για την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Ø  Προσλήψεις προσωπικού μόνιμης, πλήρους και σταθερής εργασίας, να σταματήσουν οι εργολαβίες. Σταθερή μόνιμη εργασία για όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Ø Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης με οποιαδήποτε μορφή. Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί η σύμβαση ΟΛΠ  - Cosco για παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ
Ø    Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
Ø Παλεύουμε ενάντια στη φοροληστεία και την εμπορευματοποίηση στην Υγειά, στη Πρόνοια, στη Κοινωνική Ασφάλιση, στη Παιδεία.

Υποψήφιοι για το Δ.Σ και αντιπροσώπους στην ΟΜΥΛΕ.

1. ΒΑΣΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ                        
2. ΜΗΝΑΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                          
3. ΜΥΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΨΗΦΟΣ στη Δημοκρατική Ενότητα Για συνδικαλιστικό κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, χειραφετημένο απ’ τους καπιταλιστές,  τα κόμματα τους, τις κυβερνήσεις τους και την εργοδοσία.