ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές ή δημοψήφισμα

Προσφυγή στο εκλογικό σώμα με εκλογές ή δημοψήφισμα αν οι δανειστές είναι αδιάλλακτοι προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του αναφέρει πως «εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά» και προσθέτει ότι «έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή. Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα».
Μέσω Twitter επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην ανάρτηση του γράφει οτι «Η χώρα έκανε πρόσφατα εκλογές. Έχει ισχυρό Πρωθυπουργό, με σαφή εντολή: "Έντιμο συμβιβασμό" τον Απρίλη και νέο σχέδιο ανάπτυξης με δικαιοσύνη».
Στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος έχει αναφερθεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντελα Σέρα».
Οι αναφορές σε προσφυγή σε κάλπες γίνονται με φόντο τις συζητήσεις για τον καθορισμό των αντιλαϊκών μέτρων με βάση τις λίστες που έχει καταθέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους δανειστές.