ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μαζική η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα - ΟΛΟΙ στην απεργία στις 9 Απρίλη στη πλατεία Καραισκάκη στις 10.30 στο Πειραιά

Μαχητική, πειθαρχημένη και αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και το κεφάλαιο, στα σχέδια εκφοβισμού και καταστολής δόθηκε, χτες το βράδυ, με τη μαζική πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.
Δεν προχώρησαν οι σχεδιασμοί για χτύπημα - διάλυση της κινητοποίησης που επιχειρήθηκε από την αστυνομία με την αξιοποίηση μικροεπεισοδίων. Η πειθαρχημένη και ψύχραιμη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ έπαιξε καθοριστικό ρόλο.
Να μη χαθεί χρόνος, ούτε λεπτό, για την οργάνωση της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απρίλη, κόντρα στις δυσκολίες αλλά και στα εμπόδια που βάζει η υπονομευτική στάση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε περίπου  στις 9.15 μ.μ. Πλήθος εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και με τη μαζική τους συμμετοχή έδωσαν απάντηση στην κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό με την απαγόρευση των διαδηλώσεων. 
Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν φτάσει μέχρι τα Προπύλαια (Δείτε εδώ βίντεο με συνθήματα από την πορεία), όταν η Αστυνομία, εκμεταλλευόμενη μικροεπεισόδια που στήθηκαν κάποια στιγμή στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο που βρίσκονταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ.  Από νωρίς, όλο το κέντρο της Αθήνας ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές δυνάμεις καταστολής και όλοι οι δρόμοι μπλοκαρισμένοι από κλούβες της Αστυνομίας τοποθετημένες κάθετα στα οδοστρώματα. 
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους στο τέλος της κινητοποίησης ο Γιώργος Πέρρος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τους διάφορους μηχανισμούς προκειμένου να γίνουν μικροεπεισόδια, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη συγκέντρωση και τη διαδήλωσή του. Σε μας δεν περνάνε απαγορεύσεις. Μπροστά μας μια νέα μάχη, η απεργία στις 9 Απρίλη. Κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενος να συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα ώστε να έχει επιτυχία η απεργία και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ». (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ)
Στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
Νωρίτερα από την Ομόνοια η Αλεξάνδρα Μπαλού, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι με τη σημερινή μαχητική συγκέντρωση, με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Απρίλη, με το δυνάμωμα των αγώνων και την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ απαντάμε στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει για άλλη μια φορά τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. (Διαβάστε στο συνημμένο όλη την ομιλία).
Η Αλ. Μπαλού υπογράμμισε ότι «έρχονται για να ελέγξουν αν οι πολιτικοί εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου προχωράνε με απόλυτη προσήλωση τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς».
«Τους διαμηνύουμε ότι το ΠΑΜΕ δεν είναι του χεριού τους, δεν θα κάνει βήμα πίσω από την προετοιμασία, την οργάνωση και την ανασύνταξη ενός κινήματος ικανού να βάζει εμπόδια στα σχέδιά τους, αποφασισμένου να ανοίξει τη δική του προοπτική. Γι' αυτό θα δείχνει τον ένοχο για τα βάσανα της εργατικής τάξης και των παιδιών της και δεν είναι άλλος από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, από την εξουσία των μονοπωλίων».
Τόνισε ότι «είναι απροκάλυπτη κοροϊδία οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι με το τέλος των μνημονίων και με κάποια ανάκαμψη της οικονομίας, θα 'ρθουν καλύτερες μέρες. Η ΕΕ, τα επιτελεία της διαμορφώνουν νέους μηχανισμούς για να έχουν καλύτερες μέρες οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.
Το ίδιο κοροϊδεύουν και τα άλλα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που, ενώ δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στον ευρωμονόδρομο και τον ΣΕΒ, υπόσχεται κι αυτός ανακούφιση του λαού, μέσα από διαπραγματεύσεις εντός αυτών των τειχών».
Η διέξοδος των εργαζομένων βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, αυτής της οικονομίας, σημείωσε η Αλεξάνδρα Μπαλού, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ώρα να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, με κριτήριο τις ανάγκες μας και αυτό θα γίνει αν κάνουμε εμείς το κουμάντο, αν έχουμε εμείς την εξουσία».
Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Τόλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, σημείωσε ότι «τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν όλοι αυτοί για τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στους εργαζόμενους, είναι κοροϊδία και παραπλάνηση, για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στον ευρωμονόδρομο και τις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου». (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ και διαβάστε στο συνημμένο όλο το χαιρετισμό).
Οι αποφάσεις και τα μέτρα της ΕΕ έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους στη χρεοκοπία και τα λουκέτα, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε στο συνημμένο όλο το χαιρετισμό). «Μας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Γι' αυτό μας επιβάλλουν άγρια φορολογία που δεν μπορούμε να αντέξουμε. Γι' αυτό ψήφισαν τα μέτρα για τη λεγόμενη απελευθέρωση επαγγελμάτων, που η εφαρμογή τους θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους, σε κλάδους, όπως στα ΤΑΞΙ, τους αρτοποιούς, τα φορτηγά, τους βιβλιοπώλες και μικρούς εκδότες, τα τεχνικά επαγγέλματα της οικοδομής έξω από τη δουλειά προς όφελος των μονοπωλίων», σημείωσε χαρακτηριστικά. (Δείτε το βίντεο ΕΔΩ και διαβάστε στο συνημμένο όλο το χαιρετισμό).