ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Κλιμάκωση της επίθεσης κατά των λαών φέρνει το Eurogroup και το Ecofin της Αθήνας- σήμερα στις 7 μ.μ. διαδηλώνουμε στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ

Πίσω από τον πανηγυρικό χαρακτήρα που επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση στις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin που διεξάγονται αυτό το διήμερο στην Αθήνα, κρύβονται τα νέα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν ενάντια στους λαούς των κρατών - μελών της ΕΕ, για να τονωθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων.
Οι συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας στο Ζάππειο συνοδεύονται από απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της άτυπης συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο. Στο έγγραφο της Αστυνομίας, για να αιτιολογηθεί αυτή η απόφαση, γίνεται επίκληση στην παρουσία σημαντικών πολιτικών, προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ. 
Απάντηση στον αυταρχισμό και την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων από την κυβέρνηση δίνουν οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.
Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά από το σημερινό Eurogroup μια δήλωση στήριξης που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 17 Απρίλη από το Euroworking Group. Εφόσον ανάψει το πράσινο φως, η εκταμίευση θα γίνει τμηματικά.
Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα ανακάμπτει και πως ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. Ο κοινοτικός επίτροπός Όλι Ρεν ανέφερε πως σήμερα περιμένουμε πολιτική υποστήριξη και έγκριση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο. Συμπλήρωσε πως η τελική απόφαση θα βγει αργότερα. 
Στο επίκεντρο της άτυπης συνεδρίασης του Ecofin θα βρεθεί η Τραπεζική Ένωση, μετά την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε για το μηχανισμό εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί η κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους στο όνομα της αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, κατά το σημερινό γεύμα εργασίας, οι υπουργοί του Ecofin και οι διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών θα συζητήσουν για τα κοινωνικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική ανάπτυξη. Το παράδειγμα της ανεργίας είναι ενδεικτικό για το πώς αντιμετωπίζονται τα κοινωνικά προβλήματα, αφού στο όνομα της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας καταργείται κάθε κατάκτηση των εργαζομένων.
Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συζητήσουν για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων αλλά και για την προετοιμασία των εαρινών συνόδων ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας και των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G20.