ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η συγκυβέρνηση υπόσχεται στήριξη στους επενδυτές και φοροασυλία στους εφοπλιστές

Η στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων είναι ο βασικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, όπως προκύπτει από την ομιλία του υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, σε συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» για τη ναυτιλία.
Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή μεταστροφή προς την αύξηση των επενδύσεων, αλλά και μία στήριξη των κλάδων που συνεισφέρουν περισσότερο στην ελληνική οικονομία, μέσω της ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους, είπε.
Ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι για την επιστροφή στην ανάπτυξη θα χρησιμοποιηθούν ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο εξορθολογισμός των δημόσιων συμβάσεων, η ίδρυση ενός νέου Ταμείου που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων.
Στο ίδιο συνέδριο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί το καθεστώς φοροασυλίας των εφοπλιστών. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αυξήσει τη φορολογία στη ναυτιλία γιατί κάτι τέτοιο θα έπληττε την ανταγωνιστικότητά της.
Ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση για να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος.