ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

ΟΛΠ ΑΕ Υπογράφτηκε ο αντεργατικός Γενικός Κανονισμός Προσωπικού

Την υπογραφή του αντεργατικού Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ ) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ (ΟΛΠ) ανακοίνωσε  η διοίκηση της επιχείρησης, αποτέλεσμα της συμφωνίας της με τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και την Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ.
Ο νέος ΓΚΠ επιδεινώνει παραπέρα τη θέση των εργαζομένων προκειμένου να στηριχθούν η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, Fu Chengqiu, ότι «ο νέος κανονισμός ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της εταιρείας και ενισχύει τις προσπάθειες για τη μετεξέλιξη της ΟΛΠ ΑΕ σε έναν ευέλικτο και δυναμικό οργανισμό».
Συγκεκριμένα, ο νέος αντεργατικός ΓΚΠ που επικύρωσε η πλειοψηφία στην ΟΜΥΛΕ καθώς κι στην Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής: Επιμήκυνση του χρόνου εργασίας (το 7,5ωρο - 37,5ωρο και το 7ωρο - 35ωρο που ίσχυαν γίνονται 8ωρο - 40ωρο). Κατάργηση του σταθερού πενθημέρου (Δευτέρα - Παρασκευή). Εισάγει σχέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, τις «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης, προβλέπει σύστημα «αξιολόγησης» και προετοιμάζει απολύσεις με βάση κριτήρια παραγωγικότητας. Προβλέπει απόλυση με απλή καταγγελία της σύμβασης απ' την εταιρεία, εισάγει το διευθυντικό δικαίωμα της εταιρείας για ζητήματα που δεν προβλέπονται στον κανονισμό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να βγάλουν συμπεράσματα τους για το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - COSCO και γενικότερα των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου
Να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια της χώρας, να απορρίψουμε το νέο κανονισμό εργασίας και να παλέψουμε για ενιαία Συλλογική Σύμβαση για όλους τους εργαζομένους στα λιμάνια, με άμεση κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να διεκδικήσουμε διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο .