ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότητας Για την Υπογραφή της ΣΣΕ απ την πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων του ΟΛΠ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ
E-mail: d.e.limanion@gmail.com    http://de-limanion.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                  Πειραιάς 28.12.2017

Καταγγέλλουμε τη πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και τις παρατάξεις ΑΔΗΣΚ (ΠΑΣΚΕ), ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΤΑ), ΔΑΚΕ για την υπογραφή της νέα ΣΣΕ. Μειώνουν μισθούς και επιδόματα, υποθηκεύουν το μέλλον μας.

Η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ στη χθεσινή συνάντηση της με τη διοίκηση του ΟΛΠ, ολοκλήρωσε το έγκλημα που είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, με την υπογραφή της νέας ΣΣΕ διετούς διάρκειας.
Μετά την υπογραφή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού το περασμένο Αύγουστο που προβλέπει θεμελιακές αντεργατικές ανατροπές, η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και των Σωματείων μας στον ΟΛΠ, με επικεφαλή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γ. Γεωργακόπουλο, ολοκλήρωσε το έγκλημα υπογράφοντας τη νέα ΣΣΕ, διετούς διάρκειας. Αποφάσισαν εν κρυπτώ, χωρίς συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις, να συνδράμουν στη θωράκιση της κερδοφορίας της Cosco με τη ονομαστική μείωση των μισθών μας ως και 25%. Μείωση που στη πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη αν λάβουμε υπόψη την επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου, την ελαστικοποιήση των ωραρίων, συνολικά απ’ την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων.

Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός. Υποκριτικά επικαλούνται την προστασία των μισθών κι της ΣΣΕ όταν αυτούς τους μειώνουν και το μόνο που προστατεύουν είναι η ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, η αύξηση ακόμα παραπέρα της κερδοφορίας της Cosco. Τόσο καιρό αρνούνταν τις προτάσεις της Δημοκρατικής Ενότητας για αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες μας, μας έστελναν σε δικηγόρους να διεκδικήσουμε την επαναφορά της ΣΣΕ του 2009 ενώ συνδιαλέγονταν στα γραφεία με τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Παίρνουν εύσημα απ την εργοδοσία. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. κάπτεν Φου Τσενγκ Κιου ανάφερε ότι «η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας σε συνδυασμό με το νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού διασφαλίζουν τις αποδοχές και συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων συμβάλλοντας θετικά στη μετάβαση του ΟΛΠ σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας».

Η νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας προβλέπει δραστικές μειώσεις μισθών, επιδομάτων, χρονοεπιδόματος κι κλιμακίων, αύξηση ωραρίου κι εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκράτηση των εργατών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, απολύσεις, στρώνουν το έδαφος για εργολαβικούς εργατοϋπαλλήλους.

Να μην περάσει το κλίμα εφησυχασμού κι διάσπασης των εργατοϋπαλλήλων σε παλιούς κι νέους. Το επίδομα Ευδόκιμης Υπηρεσίας (για τους εργαζόμενους που έχουν συμπληρώσει 27 έτη προϋπηρεσίας) δημιουργεί δύο ταχυτήτων εργαζόμενους στον ΟΛΠ. Αποτελεί παγίδα για τους παλιότερους για να μην αντιδράσουν ενώ ταυτόχρονα εντείνεται συνολικά η εκμετάλλευση παλιών κι νέων υπαλλήλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του λιμανιού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να δουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο αντίπαλος τους, να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν πίσω.

Να αποτινάξουν από πάνω τους τα τσιράκια της Cosco, αλλάζοντας το συσχετισμό δυνάμεων στα σωματεία στις επερχόμενες αρχαιρεσίες και να παλέψουν σε ταξική γραμμή, συστρατευόμενοι με τη Δημοκρατικής Ενότητα, με το Π.Α.ΜΕ. απέναντι σε Ε.Ε. , Cosco και στο εκάστοτε πολιτικό τους προσωπικό.

Να παλέψουμε μέσα από τις γραμμές των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με πρώτο βήμα την οργάνωση απεργιακής κινητοποίησης την ημέρα που θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ηςαξιολόγησης το οποίο θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

Διεκδικούμε:
§  Άμεσα να συνέλθουν Γενικές Συνελεύσεις στα Σωματεία μας. Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και σε  όλα τα λιμάνια της χώρας.
§  Απόρριψη του νέου Κανονισμού Προσωπικού και της ΣΣΕ που τσακίζουν κατακτήσεις και δικαιώματα.
§  Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας με άμεση κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των  σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
§  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργατοϋπαλλήλους σε όλα τα λιμάνια της χώρας με 7ωρο-5θερο- 35ωρο.
§  Να καταργηθούν οι εργολαβικές εταιρείες στο λιμάνι του Πειραιά κι σ όλα τα λιμάνια της χώρας.

§  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.