ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: «Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ - Θα τους σεβαστούμε»

Θα σεβαστούμε τους κανόνες της ΕΕ, διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας την προσήλωση και της νέας κυβέρνησης στην ΕΕ.
«Μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ, θα τους σεβαστούμε, αλλά θα παλέψουμε να τους αλλάξουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός, καλλιεργώντας παράλληλα τις αυταπάτες ότι μπορεί η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί, αλλά «έρχεται να αποκαταστήσει την αναγκαία ισορροπία στην Ευρώπη», εκφράζοντας παράλληλα και το «φόβο» ότι αν η Ευρώπη δεν γίνει πιο δημοκρατική με κοινωνική συνοχή, «θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για επεξεργασμένο σχέδιο για την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, ενώ ενημέρωσε και για τις επαφές που είχε με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Γαλλίας, σημειώνοντας ότι στόχος δεν ήταν να δημιουργηθούν ρήγματα ή διχασμοί, αλλά η ανάγκη να γίνει μια νέα συμφωνία στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός κατέφυγε και στην κινδυνολογία, σημειώνοντας ότι αν στις 25 Γενάρη είχε χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το mail της τρόικας θα είχε γίνει νόμος του κράτους, θα είχαμε νέες περικοπές στις συντάξεις και νέες απολύσεις και ζήτησε χρόνο «για να αλλάξει ο τόπος σελίδα».
«Εγγυόμαστε φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες, αλλά εγγυόμαστε και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις «θυσίες του λαού» και επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περνάει επίσης μέσα από το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με τη «διαφορά» ότι αυτό το χτύπημα θα φέρει αποτελέσματα στην ...ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.