ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τη Δευτέρα 17 Μάρτη στις 6 μ.μ., στον Επιβατικό Σταθμό «ΗΕΤΙΩΝΑ» του ΟΛΠ (Πύλη Ε2)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Βιομηχανίας και Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 17 Μάρτη στις 6 μ.μ., στον Επιβατικό Σταθμό «ΗΕΤΙΩΝΑ» του ΟΛΠ (Πύλη Ε2), με θέμα: «Λιμάνια - Ναυπηγεία κοινωνική περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση των Τομεακών Οργανώσεων Μεταφορών και Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

"Λιμάνια - ναυπηγεία κοινωνική περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Οι εξελίξεις στα λιμάνια και στα ναυπηγεία είναι αποτέλεσμα αυτού του δρόμου ανάπτυξης, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ζούμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες της ανταγωνιστικότητας και της "υγιούς επιχειρηματικότητας". Η ανάπτυξη της ναυτιλίας και της λιμενικής δραστηριότητας συνοδεύεται από μεγάλες μειώσεις στα μεροκάματα, κατάργηση της μόνιμης δουλειάς, εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους να καταστρέφονται πνιγμένοι στα χρέη. Η ανεργία αυξάνεται. Οι τιμές στα εισιτήρια της ακτοπλοΐας τραβούν την ανηφόρα, ενώ μειώνεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά.
Οι αντιθέσεις που αναπτύσσονται στην πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ δεν είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων. Για την ανάπτυξη της λιμενικής δραστηριότητας και των υποδομών της τσακώνονται τα μονοπώλια της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας. Το μάρμαρο των ανταγωνισμών το πληρώνει ο λαός μας. Το παράδειγμα της COSCO, η κατάσταση στα ναυπηγεία, στα βαπόρια είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα.
Η κόντρα των κομμάτων και των δημοτικών παραγόντων για τη μορφή της ιδιωτικοποίησης κρύβει την ουσία, ότι σε κάθε περίπτωση χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι. Κρύβονται πίσω από το σύνθημα "δημόσιος έλεγχος" για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που θίγονται άμεσα από τις εξελίξεις. Ο "δημόσιος έλεγχος" σε δεκάδες επιχειρήσεις οδήγησε μόνο σε σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους.
Η ανάπτυξη της Ελλάδας ως καπιταλιστικού διαμετακομιστικού κέντρου δε θα βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων, δε θα υπάρξουν οφέλη για το λαό. Δε θα βρουν λύση τα βασανιστικά προβλήματα των ανέργων. Το αντίθετο, θα μπει ο λαός μας σε επικίνδυνα μονοπάτια. Οι εξελίξεις στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι η αναβάθμισή της ως διαμετακομιστικού κέντρου Ενέργειας όχι μόνο δε βελτίωσε τη ζωή του λαού της, αλλά σήμανε σκληρούς και ανελέητους ανταγωνισμούς.
Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος χωρίς ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Με τις ευλογίες της ΕΕ η COSCO πάτησε το πόδι της στον Πειραιά ενώ τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που ανήκουν τώρα στους Αραβες, είναι στα πρόθυρα του λουκέτου αφού έκλεισε το εμπορικό τμήμα του ναυπηγείου και οι εργαζόμενοί του είναι μήνες απλήρωτοι, σχεδόν άνεργοι. Με τις ευλογίες της ΕΕ έγινε η συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας - Κίνας για τη χρηματοδότηση και τη ναυπήγηση εκατοντάδων πλοίων στα ναυπηγεία της Ασίας, όταν στην Ελλάδα δε βαρά σφυριά.
Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στην ΕΕ για όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις και υλοποιούν με σφοδρότητα την αντιλαϊκή πολιτική.
Καμιά αυταπάτη για τον ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, αλλά γίνεται όχημα για να περάσουν οι αντεργατικές θέσεις μέσα στο λαό, να θέσουν οι εργάτες την πάλη τους κάτω από ξένη σημαία.
Αθωώνει την ΕΕ βγάζοντας λάδι την αντεργατική της πολιτική και κρύβοντας ότι έχει ψηφίσει μια σειρά αντεργατικές ρυθμίσεις, όπως η Εκθεση του 2008 για την "Ευρωπαϊκή πολιτική για τα λιμάνια". Λέει ψέματα για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδιωτικοποιημένα λιμάνια της Ευρώπης και τις συνέπειες στους εργαζόμενους.
Υπονομεύει τους εργατικούς αγώνες. Υιοθέτησε τα επιχειρήματα μερίδας εργοδοτών ότι για την ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη φταίνε τα ταξικά συνδικάτα και οι αγώνες. Χτύπησε πισώπλατα τους ναυτεργατικούς αγώνες χαρακτηρίζοντάς τους "εξαλλοσύνες". Καλεί σε συμμαχία με εφοπλιστές και μεγαλεμπόρους που έχουν τσακίσει κατακτήσεις και δικαιώματα, καλεί δηλαδή σε συμμαχία με τον έναν πόλο των μονοπωλιακών συμφερόντων.
Μην ξεχνάμε το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής. Επιτίθεται με σφοδρότητα στους κομμουνιστές και στα ταξικά σωματεία, γιατί αποτελούν εμπόδιο στο να προχωρήσει η αντεργατική θύελλα. Θέλει τους εργάτες σκλάβους στα μονοπώλια, να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών. Είναι το κόμμα με τις περισσότερες Ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών.
Το ΚΚΕ είναι το κόμμα με τη μοναδική φιλεργατική - φιλολαϊκή πρόταση
Δεν μπαίνει στο παζάρι της διαπραγμάτευσης για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, για το ποιο ποσοστό από τη δημόσια περιουσία θα παραδοθεί στα μονοπώλια. Αντιπαλεύει με συνέπεια κάθε ιδιωτικοποίηση, με οποιαδήποτε μορφή και εάν έρχεται. Πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του λαού για κάθε πρόβλημα.
Αποκάλυψε το ρόλο της ΕΕ και την πολεμά με συνέπεια, χωρίς να καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα ότι χωρίς ρήξη με την ΕΕ μπορεί να υπάρχουν φιλολαϊκές εξελίξεις. Δεν ψήφισε καμιά αντεργατική νομοθεσία, καμιά στρατηγική ή επιμέρους κατεύθυνση της ΕΕ, όπως έκαναν όλα τα άλλα κόμματα. Δε δεσμεύεται από καμιά αντιλαϊκή επιλογή.
Παλεύει για εξουσία εργατική, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ του λαού. Η ζωή επιβεβαιώνει ότι όσο διατηρείται η εξουσία των μονοπωλίων, όσο τα πλοία είναι στα χέρια των εφοπλιστών, όσο η ανάπτυξη της οικονομίας και της ναυτιλίας έχει κριτήριο το κέρδος, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στα ναυπηγεία, στα λιμάνια, οι ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η οργάνωση της ναυτιλίας, της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, των λιμανιών με στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών απαιτεί κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής από τη λαϊκή - εργατική εξουσία, με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της παραγωγής"

Κοινή ανακοίνωση 
Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών
    Τομεακή Οργανώση Βιομηχανίας
της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ