ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Λιμενεργάτες και εργαζόμενοι της Ζώνης διαδήλωσαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και έξω από το ΥΕΝ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Το μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη χτεσινή κινητοποίηση
Εργαζόμενοι του ΟΛΠ, ναυτεργάτες και εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με μαζική συγκέντρωση χτες το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, διαδήλωσαν ενάντια στην παράδοση των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια, που προωθεί η κυβέρνηση, αρχίζοντας με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.Η κινητοποίηση οργανώθηκε με αφορμή την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ για την παράδοση στα μονοπώλια το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετείχαν με πανό που έγραφε: «Λιμάνια λαϊκή περιουσία και όχι ιδιοκτησία καπιταλιστική». Στη συγκέντρωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ και από τα σωματεία της Ζώνης.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Από το βήμα της συγκέντρωσης εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζομένων και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση είναι ακόμα μπροστά μας» και χρειάζεται να ενταθεί. Κάλεσε τους εργαζομένους να μη στοιχηθούν πίσω από συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων και συμμαχίες που στηρίζονται είτε από την κυβέρνηση είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλά για λιμάνια αποκλειστικά λαϊκή περιουσία».
Η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Αναφερόμενη ειδικά στο λιμάνι του Πειραιά, ανέδειξε το γεωστρατηγικό του ρόλο, σημειώνοντας ότι για αυτό τσακώνονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θέλουν να το βάλουν στο χέρι. Κατέληξε λέγοντας: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να εμπλακούν σε αυτήν τη διαπάλη. Το όφελός τους είναι μια πολιτική που θα αναπτύσσει τα λιμάνια, τα ναυπηγεία και όλες τις υποδομές της χώρας για τις δικές τους ανάγκες».Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, στην οποία συμμετείχε ανάμεσα σε άλλους ο Ν. Ξουράφης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ιδιωτικοποίηση θα προχωρήσει. Εμπαίζοντας ανοιχτά τους εργαζόμενους, ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν διασφαλίσεις για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα και προκλητικά κάλεσε σε «εργασιακή ειρήνη», ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου!

αναδημοσίευση από εφημερίδα Ριζοσπάστης 12/3/14

Δεν υπάρχουν σχόλια: