ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Τέλη Σεπτέμβρη τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε(!) η κυβέρνηση

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη ή το αργότερο αρχές Οκτώβρη θα παραλάβουν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ, περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, στην πλειοψηφία τους λαϊκά στρώματα και εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώνουν ξανά και ξανά το δικαίωμά τους στη στέγη.
Η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του Ε9 για το 2015 στις 26 Αυγούστου και στη συνέχεια τα ραβασάκια θα αναρτηθούν όπως και πέρυσι στο Taxisnet στην εφαρμογή του περιουσιολογίου.
Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις και πάντως όχι αργότερα από τον Φλεβάρη του 2016 όπως αναφέρει και το 3ο μνημόνιο ενώ σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκπτωση, όπως ορίζει η συμφωνία - λαιμητόμος.
Η κυβέρνηση από τον ΕΝΦΙΑ - τον οποίο προεκλογικά υποσχόταν ότι θα τον καταργούσε -  υπολογίζει να εισπράξει 2.650 δις ευρώ, ακριβώς όπως και πέρυσι. Σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο εξάλλου, τα έσοδα θα μείνουν ακατέβατα ακόμη και αν πέσουν οι αντικειμενικές τιμές στην ακίνητη περιουσία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη συμφωνία - λαιμητόμο: «Ενόψει τυχόν αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών για τα ακίνητα, θα αναπροσαρμοστούν οι φορολογικοί συντελεστές επί της ακίνητης περιουσίας, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, για να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από το φόρο ακίνητης περιουσίας θα ανέλθουν τουλάχιστον στα 2,65 δισ. ευρώ».
Τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δις ευρώ, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».
Ο φόρος προβλέπεται να διατηρηθεί και το 2016...