ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις προβλήτες Ι και ΙΙ του λιμανιού Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή, έκαναν τη Δευτέρα το πρωί στο υπουργείο Εργασίας εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά.
Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), με σκοπό να θέσει τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και παράγοντες του υπουργείου, ενώ τη συνόδευσαν εκπρόσωποι σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία έθεσε τα εξής θέματα: Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Την εγγραφή των εργαζομένων στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και την αναγνώριση όλων των ειδικοτήτων.
Τη συγκρότηση ενιαίας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Τη διατήρηση του υφιστάμενου ορίου ελάχιστων ημερών ασφάλισης (4.500 ημερών ασφάλισης) για τη συνταξιοδότηση. Ζήτησε επιπρόσθετα να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων.