ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Ενότης Λιμανιών 27.11.2015


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς  27/11/2015



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Κεφάλαιο – ΕΕ - κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ   με τη  στήριξη  και των άλλων αστικών και  οπορτουνιστικών δυνάμεων  και   τα τσιράκια των εφοπλιστών τους χρυσαυγίτες, κλιμακώνουν την αντεργατική – αντιλαϊκή τους επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα.Ετοιμάζουν την ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, νέες  δραματικές περικοπές  στις συντάξεις,  στους μισθούς, φοροεπιδρομή, επιφέροντας πλήγμα στο λαικό εισόδημα, όπως προβλέπεται και στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος πρόκειται  να ψηφιστεί στις 5 Δεκέμβρη 2015.

Ταυτόχρονα ικανοποιώντας τις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την παράδοση του στους μονοπωλιακούς ομίλους.



Αρχές Δεκέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύμβαση παραχώρησης που από κοινού με τα τρία μονοπώλια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό διαμορφώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, διαδικασία που αποτελεί προϋπόθεση της ιδιωτικοποίησης

Για τις 15 Δεκέμβρη ορίστηκε η ημερομηνία  κατάθεσης προσφορών από τα ενδιαφερόμενα μονοπώλια COSCO, APM Terminal, NALS (θυγατρική της MAERSK) και ICTS, για την εκποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας.



Μπροστά στην ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων απαιτείται άμεση οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων στα λιμάνια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να υπάρξει άμεση συνεδρίαση των Δ.Σ. των σωματείων και απόφαση  για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία  στις  3 Δεκέμβρη 2015



Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους, να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με συλλογικές διαδικασίες, συσκέψεις, συνελεύσεις στο λιμάνι του Πειραιά και σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Σύγκρουση, ρήξη  με το κεφάλαιο, την αντιλαική πολιτική, τους φορείς της και τις  δυνάμεις  τους, τον νέο και παλιό κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό  στο εργατικό κίνημα, συνολικά με το  εκμεταλλευτικό σύστημα. Η ΟΜΥΛΕ – Σωματεία  έχουν υιοθετήσει πλήρως τη στρατηγική του κεφαλαίου  με την όλη τακτική τους  υπηρετούν τα συμφέροντα   των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κρύβουν  ότι αυτά   τα αντιλαικά μέτρα ικανοποιούν την κερδοφορία των μονοπωλίων τις κατευθύνσεις  τη στρατηγική  της ΕΕ. Αποτελούν μια βαθιά ταξική πολιτική που υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις – διαχειριστές των μονοπωλίων και της εξουσίας τους.



Μπροστά σε αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις, κλιμακώνουμε τον αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια, την ιδιοκτησία και την εξουσία τους.



Για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, με εργατική – λαική εξουσία.

Να υψώσουμε ένα αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης για να μην περάσει η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, για ανάκτηση των απωλειών, ασφάλιση – περίθαλψη που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας και όχι την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων.



Καλούμε όλους στη νέα πανεργατική απεργία
την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε την πάλη μας, συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.