ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΙ στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φλεβάρη σ’ όλα τα λιμάνια της χώρας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ   ΛΙΜΑΝΙΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 16 & 17 Φλεβάρη
σ’ όλα τα λιμάνια της χώρας.
Συνάδελφοι,
      Όλοι στη μάχη της απεργίας, στήνουμε μπλόκο στην  αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  και των άλλων κομμάτων  του κεφαλαίου, που από κοινού  ψήφισαν το μνημόνιο, στηρίζουν  και προωθούν τα συμφέροντα της  Ε.Ε , του ΔΝΤ, των μονοπωλίων. 
Η   κυβέρνηση   ικανοποιώντας τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης  προωθεί  σαρωτικές αλλαγές  στο ασφαλιστικό , τις εργασιακές σχέσεις, στις Σ. Σ. Εργασίας, το φορολογικό, το δικαίωμα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, την   παραπέρα   ιδιωτικοποίηση   του   ΟΛΠ  και άλλων  λιμανιών, καθώς και δημόσιων υποδομών , Αεροδρόμια,  ΟΣΕ,  ΑΔΜΗΕ, κ.α. - με οδυνηρές συνέπειες για τον εργαζόμενο λαό.   
Το   αντιασφαλιστικό  σχέδιο  νόμου - λαιμητόμος   αποτελεί την αιχμή του  δόρατος της επίθεσης της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ,  για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέσα από την ένταση  του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, ζωή κόλαση  για τους εργαζόμενους
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά.   Δεν   διορθώνεται,   δεν   παίρνει   τροποποιήσεις,   δεν   βελτιώνεται   μόνο ανατρέπεται.
 Οι διοικήσεις ΟΜΥΛΕ και σωματείων στον ΟΛΠ έχουν τεράστιες ευθύνες. Στήριξαν   πλήρως   την   στρατηγική   του   κεφαλαίου   όλα   αυτά   τα   χρόνια,   βάζουν πλάτη  για   να  περνάει   αυτή  η   πολιτική.  Σε  αυτή τη κρίσιμη  φάση έντασης της επιθετικότητας   του  κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού δίνουν χρόνο  στα μονοπώλια,   καλλιεργούν   αυταπάτες,   τη  λογική   της αναμονής, του «μικρότερου κακού», του «κοινωνικού εταιρισμού», οδηγούν στη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων του κλάδου. Σπέρνουν την απογοήτευση και «σπρώχνουν» τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ να ψάχνουν και να διεκδικούν μεταβατικές ή ατομικές λύσεις.

Συνάδελφοι,
          Η επιτυχία της  Γενικής   Πανεργατικής  Απεργίας στις 4 Φλεβάρη  και  οι μεγάλες εργατικές – λαικές διαδηλώσεις που συγκρότησαν  στο Σύνταγμα στις  11 και  12  Φλεβάρη  τα μπλόκα των αγροτών και τα εργατικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, μαζί με άλλους φορείς του κινήματος,  με τη μαζική  συμμετοχή  εργατών, - αγροτών, - αυτοαπασχολούμενων – νεολαίας,  δείχνουν το δρόμο   και τη δύναμη    της  λαϊκής συμμαχία εργατών, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νέων των λαϊκών στρωμάτων. Φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο Ασφαλιστικό, να  ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική  να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις με αιτήματα απέναντι  σε  όσους  πλουτίζουν σε  βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Δεν   πρόκειται   να   επιτρέψουμε   να   χτυπηθούν   κατακτήσεις   και δικαιώματα   δεκαετιών.   Δεν   παζαρεύουμε   το   δικαίωμα   μας   στη   σταθερή δουλειά με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

 Τώρα είναι   ώρα ευθύνης:Οι   εργαζόμενοι     να   πάρουν   την   υπόθεση   στα   χέρια τους,   να   συμπορευτούν   με   τις   δυνάμεις   του   ΠΑΜΕ   μέσα   από   συλλογικές διαδικασίες και Γενικές Συνελεύσεις  σε όλους τους χώρους δουλειάς.

           Διεκδικούμε:

Ø  Για κλιμάκωση του αγώνα με πρόγραμμα δράσης που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή  πολιτική  της κυβέρνησης και των  μονοπωλιακών  ομίλων.
Ø  Για να μην περάσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ο εργασιακός μεσαίωνας. Για διεκδικήσεις με βάση τις ανάγκες μας και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ø   Για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, με εργατική και λαϊκή εξουσία.
Ø  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
Ø  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών – αντεργατικών νόμων όλων των μνημονίων.
Ø  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλα τα λιμάνια με άμεση κάλυψη των απωλείων.


Με αυτό το πλαίσιο σας καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην Απεργία στις 16 και 17 Φλεβάρη.
Κλιμάκωση  των  κινητοποιήσεων  των εργατουπαλλήλων στα λιμάνια  με  τα εργατικά συνδικάτα και προετοιμάζονται για   νέα 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει το νόμο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση στη Βουλή.Πειραιάς 15 Φλεβάρη 2016