ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΜΕ Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα της αγροτιάς «Να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή»

«Αλληλεγγύη στον αγώνα της αγροτιάς, να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή» 
«Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Η κυβέρνηση διατηρώντας το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των συκοφαντιών και της λασπολογίας της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στο φτωχό λαό που αγωνίζεται για την επιβίωσή του.
Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι "ευεργέτες" και "στυλοβάτες" της οικονομίας. Όταν το ίδιο ζητάνε οι φτωχοί αγρότες "καταστρέφουν την οικονομία" και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για τους εργάτες "έγκλημα" είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. "Έγκλημα" είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο - λαιμητόμο, τον οποίο εργάτες και αγρότες απαιτούν την απόσυρσή του.
Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρίσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση να πάρει πίσω το νόμο - λαιμητόμο. Τώρα να υψώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.
Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και να πάρουν πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της αλληλεγγύης».